In Mexico gelden er in bepaalde regio's veiligheidsrisico's. Lees het recente reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

Welkom in Mexico


Mexico is het land van palmbomen, stranden, chili, zwoele jungles, bruisende steden, feestelijk vuurwerk en Frida Kahlo.

Outdoor leven

Mexico is een eindeloos avontuur waar het leven zich grotendeels buiten afspeelt. Het land heeft besneeuwde vulkanen en woestijnen vol met cactussen, een 10.000 kilometer lange kustlijn en lagunen vol met wildlife. Ga luxe dineren bij de Pacifische kust en loop door de koloniale straten van Guanajuato. Of wandel door Oaxaca’s bergregenwouden en snorkel langs het warme Caribische koraalrif.   

Los Mexicanos

De Mexicanen maken elke reis naar Mexico speciaal. Het is een divers volk -van hipsters in Mexico City tot verlegen inheemse dorpsbewoners van Chiapas- maar ze staan allemaal bekend om hun liefde voor kleur en vele feesten. Mexicanen zijn daarnaast ook heel filosofisch ingesteld. Ze vinden het inplannen van tijd minder belangrijk dan simpatía (inlevingsvermogen). Je zult zelden onbeleefde Mexicanen tegenkomen, ze zijn altijd charmant en gastvrij. De meeste Mexicanen zijn trots op hun land, ondanks hun frustratie over hun regering. Ze houden van hun hechte familienetwerken, mooi-lelijke steden, het belang van hun tradities, hun agave-likeurtjes en chiligerechten.

Een reis voor iedereen

Mexico richt zich op allerlei soorten reizigers. Resorts bij de Riviera Maya zijn gericht op luxe verwennerij, reizigers met een klein budget kunnen strandhutten huren bij de Stille Oceaan. Ook zijn overnachtingen in koloniale landhuizen in de hooglanden mogelijk. Ga lekker gourmetten in chique restaurants of geniet van grootmoeders recept bij een drukke markt comedor (kraampje). Rondreizen wordt een eitje met de vele comfortabele bussen of met het binnenlandse vliegnetwerk.

Kunst en ziel van een volk

Voor het Spaanse tijdperk hebben inheemse beschavingen een aantal prachtige archeologische monumenten gebouwd, zoals de piramides van Teotihuacán en de Maya tempels in Palenque. De Spaanse koloniale eeuw bracht bijzondere steden met mooie pleinen, stenen kerken en herenhuizen voort. Mexico heeft ook grote kunstenaars gekend zoals Diego Rivera en Frida Kahlo. In eersteklas musea en galerieën kan de rijke geschiedenis en eindeloze creativiteit van het land worden ontdekt. Ook de populaire cultuur bruist, zichtbaar in ondergrondse dansclubs, straatkunst van Mexico City en het prachtige handwerk van de inheemse bevolking.

Openingsbeeld: JuliScalzi / iStock