Welkom in Vancouver


Prettige loopafstanden, hoogstandjes op het gebied van eten en drinken en onvergetelijke culturele en outdoor activiteiten, omlijst door indrukwekkende vergezichten: er zijn genoeg goede redenen om van deze metropool te houden.

Smaaksensaties

Laat het Toronto of Montreal niet horen, maar Vancouver is de echte culinaire hoofdstad van Canada. Maak je riem een beetje los en duik recht in de beste Aziatische kookwereld van Noord-Amerika, van gezellig Chinese restaurants tot authentieke izakayas (Japanse wijkpubs) of proef een keur aan vers gevangen vis, waaronder de seizoensgebonden spotgarnalen en sappige wilde zalm. De “van boerderij tot bord”-beweging heeft ook nieuw leven in de keuken van de Westkust geblazen – iemand in voor sappige Fraser Valley-eend met een bijgerecht van handgeplukte morieljes? En dan hebben we het nog niet eens over het toonaangevende speciaalbier dat hier wordt gebrouwen, plus de opkomende ambachtelijke likeurproducenten van de stad.

Creatieve cultuur

Terwijl de stad wacht op zijn langverwachte, nieuwe Vancouver Art Gallery, is er al een rijk en steeds uitbreidend cultureel aanbod om te ontdekken in de stad. Graaf diep en je vindt een gevarieerde, door burgers opgezette scene die werkt als een “lokaal eten”-beweging, maar dan voor cultuurliefhebbers. Meng met de vaste gasten bij eclectische festivals, sprankelende theaterevenementen, swingende livemuziek, Shakespeareshows aan het water en een menagerie van openbare kunst – evenals de onafhankelijke galeries die de stad rijk is en de grote kunsttocht, die eerder een soort feestje lijkt en jaarlijks de lokale bevolking en buitenlandse bezoekers in november naar Oost-Vancouver lokt.   

Outdoor Wonderland

Die besneeuwde bergen die tussen de glazen torens van het centrum naar je turen? Ze liggen slechts op dertig minuten rijden van je vandaan. Het is echt waar, inwoners van Vancouver kunnen ’s ochtends gaan skiën en ’s middags lekker op het strand liggen – hoewel het veel prettiger is om lekker rustig aan te doen aan te doen en de tijd te nemen. De North Shore van Vancouver biedt de actieve reiziger sneeuwsporten, mountainbiketochten en zelfs een ontspannen regenwoudtour, terwijl de stad zelf is bezaaid met zandstranden, bospaden, kajakroutes, fietspaden langs zeewering en Canada’s groene juweel: het machtige en zeer geliefde Stanley Park.

Buurtdorpen

Het centrum is slechts het begin van Vancouver. Ga een stukje wandelen en binnen enkele minuten ben je aan het chillen met de lokale bevolking in een van de uiteenlopende en karakteristieke wijken van de stad.  Of je nu de koffiebars van Commercial Dr gaat verkennen of de hipster trefpunten van Main St, de indie bars en restaurants van Gastown of de stranden en winkels van Kitsilano; deze stad is perfect voor een stedelijke ontdekkingstocht. Wees er zeker van dat je, waar je ook heengaat, in ieder geval een praatje maakt met de lokale bevolking: op het eerste oog lijken ze misschien verlegen of afstandelijk, maar ze houden ervan om over hun stad te praten.

Openingsbeeld: jamesvancouver / iStock