Welkom in Caracas


Deze uit zijn voegen barstende stad, volgestouwd met verkeer, nodigt niet uit tot liefde op het eerste gezicht. De politieke en culturele hoofdstad van Venezuela is zwaar overbevolkt en hectisch, met een flinke dosis criminaliteit en milieuverontreiniging. Weinig delen van de stad zijn voetgangervriendelijk, de meeste zijn simpelweg gevaarlijk en na zonsondergang alleen begaanbaar voor taxi's.

Jungle en musea

Toch is het zonde om Caracas helemaal niet te bezoeken, waartoe de meeste reizigers besluiten. De ligging van de stad is spectaculair. De met jungle bedekte bergen van het Parque Nacional El Ávila buigen zich hoog over de stad. Caracas heeft daarnaast een aantal goede musea en huist een paar van beste eetgelegenheden van Venezuela. Een sluimerende mist die neerdaalt vanuit de weelderige bergen geeft de stad gedurende het hele jaar een prettige atmosfeer en tjirpende sapitos (kleine kikkers) en krekels verzorgen er prachtige avondconcerten.

Veiligheid

Veiligheid, de enige factor die velen ervan weerhoudt om de stad te bezoeken, is inderdaad een groot probleem. Maar een bezoek zou geen enkel probleem moeten zijn, zolang je verstandig handelt: vraag de lokale bevolking om advies voordat je naar een plek gaat die je niet kent en neem na zonsondergang taxi’s. Het is een ruige, maar fascinerende stad die lang niet iedereen zal bevallen. Toch weet Caracas altijd de weinigen te imponeren die de stad wél een bezoek brengen.

Openingsbeeld: DanielAzocar / iStock

Laat je inspireren