Welkom in Suriname


Het warme Suriname wordt gekenmerkt door de vele rivieren die elkaar er kruisen. Het land gonst van de etnische diversiteit - van Paramaribo, de sprankelende Nederlands-koloniale hoofdstad van het land, tot de ondoorgrondelijke jungles in het binnenland.

Je zult van harte welkom worden geheten door dit kleine landje en zijn bevolking, die bestaat uit afstammelingen van ontsnapte Afrikaanse slaven, Nederlandse en Britse kolonialisten, Indiaanse, Indonesische en Chinese arbeiders en inheemse volken.

Paramaribo barst van de interessante winkels, nachtclubs waar je je helemaal uit kunt leven en exceptionele restaurants. Tegelijkertijd sta je met een paar uur rijden of varen midden in de ongerepte jungle, ver verwijderd van het moderne leven. Het is relatief makkelijk om je door dit dichtbeboste land vol rivieren te bewegen. De mengeling van talen die er wordt gesproken maakt communicatie soms een uitdaging, maar er is bijna altijd wel iemand die een woordje Engels spreekt. Ook niet onbelangrijk: samensmeltende culinaire tradities resulteren hier in een keuken die net zo kruidig en rijk is als het land zelf.

Openingsbeeld: atosan / iStock