In Panama gelden op enkele plekken veiligheidsrisico's. Lees het recente reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

Welkom in Peru


Peru is even complex als de prachtige, ingewikkelde weefstoffen die je er overal vindt. Oude rituelen worden in stand gehouden tijdens festivals, de steden stralen moderniteit uit en de natuur stroomt over van diversiteit.

Oudheid

Peru staat bekend om zijn glorieuze Incafort Machu Picchu. Dit is echter slechts een klein stukje van de 5.000 jaar oude volksgeschiedenis. Ontdek bijvoorbeeld de bijzondere overblijfselen van Chan Chan, de grootste pre-Columbiaanse ruïnes van de Amerika’s. Bekijk de raadselachtige geogliefen die in de droge aarde van Nazca zijn geschetst. Of maak een tochtje in de ruige wildernis die het stevige fort van Kuelap omzomen. De geweldige musea van Lima geven een gedetailleerd beeld van de talenten en passies van deze verloren beschavingen. Bezoek afgelegen gemeenschappen om te zien hoe oude levenswijzen voortleven. Zo zal je veel te weten komen over het fascinerende verleden van Peru.

Plezier & lekker eten

De belangrijkste existentialistische vraag die Peruanen zichzelf stellen is: Wat zullen we eten? Ceviche eten met stukjes scherpe chili en maïs, een stoofpot of zachte chocolade uit het Amazonegebied? Mogelijkheden te over in deze kookhoofdstad van Latijns-Amerika. Ingrediënten van verschillende culturen en gebieden zoals knollen uit de hooglanden en tropisch junglefruit, komen samen met de invloed uit de Spaanse, inheemse, Afrikaanse en Aziatische keuken. Peru barst van de voedselmarkten, waar bijvoorbeeld heerlijke biefstukspiesjes (anticuchos) kunnen worden geprobeerd. Vergeet tijdens het reizen niet te genieten van de novoandina, de nouvelle cuisine van Peru.   

Tijd voor avontuur

Enorme zandduinen, scherpe bergtoppen en een Pacifische branding, slechts enkele kilometers van het spitsuur in de hoofdstad verwijderd. Van het centrum van Lima tot in the middle of nowhere is hier voor de actieve reiziger voldoende te doen. Bijvoorbeeld de klassiekers: raften, paragliden, fietsen en over kabelbanen racen. Bewonder de rode ara’s in het Amazoneregenwoud, of de zon die wegzakt achter de overblijfselen van een oude beschaving. Ontdek het land stukje bij beetje, zonder teveel haast. In Peru beleef je de spannendste avonturen onderweg.

Het leven is een Carnaval

Peru is een mythische plek waar historische schouwspellen plaatsvinden tegen een achtergrond van koperblazers. Je ervaart het cultureel erfgoed van Peru het best wanneer je in een drukke straat meedoet aan de gekte van een festival. Oude goden worden als Christelijke heiligen vereerd, pelgrims beklimmen bergen in het midden van de nacht en iconen worden op pleinen tentoongesteld. Geschiedenis is hier overal aanwezig. 

Openingsbeeld: Stockphoto24 / iStock