Welkom in Medellin


Medellín heeft de kracht van een stad die twee keer zo groot is. De stad ligt in een smalle vallei en de hemelhoge skyline plaatst de hoge appartementen en kantoorpanden vanuit alle richtingen tegen een achtergrond van grille bergpieken.

 Stad van de lente

De stad dankt zijn bijnaam – de stad van de Eeuwige Lente – aan het plezierige klimaat en de gematigde temperatuur geeft de bevolking energie bij alles wat ze doen, van hun vrije tijd tot in hun werk. Het is een bruisende stad met industrie en commercie, met voornamelijk textielvervaardiging en de export van gesneden bloemen. In het weekend trekt Medellín de stoute schoenen aan en kunnen in de vele discotheken van de stad prachtige mensen worden gevonden.

Vallei

In het noorden en zuiden dijt de stad uit over de vallei. Achterbuurten kruipen tot bovenop de toppen van de heuvels. Getrouw aan zijn paisa herkomst (inwoners van Antioquia, een departement van Colombia) geeft Medellín een onverschilligheid aan de rest van Colombia en krijgt de stad metropolitische allures – de verkeerspolitie draagt Italiaanse ronde hoeden; vele disco’s verkiezen techno of reggaeton boven salsa en vallenato; en de stad kijkt ver overzee, op zoek naar inspiratie voor een volgend publiek-werkproject. 

Openingsbeeld: brendanvanson / iStock