Welkom in Bogota


Bogotá is het kloppend hart van Colombia. Een innemende en bruisende hoofdstad die, gedragen door het koude Andes gebergte, zich hult in een geraffineerde, stadse koelte.

Kloppend hart

Bogotá is het kloppend hart van Colombia. Een innemende en bruisende hoofdstad die, gedragen door het koude Andes gebergte, zich hult in een geraffineerde, stadse koelte. Het culturele epicentrum is La Candelaria, een historisch stadje bestraat met keien, dat de meeste toeristen aantrekt. De goed bewaarde koloniale gebouwen huizen nu musea, restaurantjes, hotels en kroegen, die tussen 300 jaar oude huizen, kerken en conventen staan. Bijna alle bezienswaardigheden van Bogotá zijn hier te vinden, in een straal vanaf Plaza de Bolívar. Het prachtige Cerro de Monserrate ligt net iets oostelijker.

Het ruige Zuiden

De wat ruigere delen van de stad liggen meer naar het zuiden en zuidwesten, waar de arbeidersbuurten hun welverdiende reputatie van drugs en criminaliteit hoog houden. In het elegantere noorden vind je boetiekhotels en welgestelde locals die zich ophopen in de chique amusementsdistricten, zoals Zona Rosa en Zona G. Hier zakt de roestkleurige zon bij zonsondergang dramatisch achter de bakstenen van de huizen van de elite, tegen het Andesgebergte aangebouwd– een filmische voorstelling die het begin van de rumoerige avonden van de stad inluidt.

Openingsbeeld: leomadvr / iStock