Welkom in Brazilië


Tropische eilanden, weelderige regenwouden, bruisende steden en perfecte stranden vormen de ideale achtergrond voor een groot Braziliaans avontuur.

Landschappen en biodiversiteit

Brazilië is een fascinerend land met witte zandstranden, groene regenwouden en bruisende steden. Er zijn koloniale steden die stil hebben gestaan in de tijd. Het landschap varieert van rode rotsravijnen, wilde watervallen en tropische eilanden die omringd zijn door koraal. Verder huist Brazilië de grootste variatie aan dier- en plantsoorten op aarde. Door het land verspreid zijn speciale diersoorten ontdekken zoals toekans, rode ara’s, brulapen, capibara’s, roze dolfijnen en zeeschildpadden.

Een avontuurlijke tijd

In Brazilië zijn veel avonturen te beleven, ook voor reizigers met een klein budget. Ga paardrijden en wildlife bekijken in Pantanal, of kajakken door ondergelopen bossen in het Amazonegebied. Ook kan je rotsige kliffen beklimmen voor een spectaculair uitzicht vanaf de top. Aan het water kan je walvissen spotten, snorkelen langs kustriffen en surfen in de branding. Natuurlijk kan je bij de kust ook lekker ontspannen met een caipirinha, de nationale cocktail van Brazilië.

Joie de Vivre

Carnaval, het beroemdste feest van Brazilië, wordt in veel Braziliaanse steden gevierd. Geniet tijdens dit feest van samba, frevo (een muziek- en dansstijl) en schitterende kostuums tot de zon opkomt. Brazilianen beperken de festiviteiten echter niet tot een paar weken per jaar. In de steden Recife, Fortaleza en Natal wordt carnaval ook op andere data gevierd, en ook buiten Carnaval zijn er in het land voldoende festas (festivals) gedurende het jaar. In Blumenau vindt het grootste Oktoberfest buiten Duitsland plaats, waar bier en snitzels kunnen worden genuttigd. Tijdens de Semana Santa (heilige week) van Ouro Preto zijn de straten versierd met bloemen. In het noorden wordt Afrikaanse en Portugese folklore gemengd tijdens het Bumba Meu Boi festival.

De ritmes van Brazilië

Als ergens muziek klinkt komt de zorgeloze levenslust van de Brazilianen naar boven. In de sambaclubs van Rio de Janeiro wordt hevig gedanst door de Carioca’s (inwoners van Rio) en in de straten van Salvador weerklinken ritmische drumbeats. In het noordoosten vind je de forró-muziek, in het Amazonegebied de klanken van de carimbódrum en São Paulo huist vele talentvolle dj’s. Er zijn eindeloos verschillende muziekgenres in Brazilië, variërend van countrymuziek tot Sertanejo-stijl tot de ruige reggae van Maranhão. 

Openingsbeeld: agustavop / iStock