Welkom in Buenos Aires


Sexy, levendig en superzelfverzekerd: deze prachtige stad kruipt onder je huid. Een beetje als Europa, met een vleugje melancholie. Buenos Aires is onvergetelijk.

Tango

De beroemdste dans van Argentinië is misschien wel de grootste bijdrage die het land heeft geleverd aan de buitenwereld. Deze pasjes worden ook wel beschreven als “de liefde verticaal bedrijven.” Het verhaal gaat dat de tango is ontstaan in de bordelen van het vroegere Buenos Aires, toen de mannen tijdens het wachten op hun dames de tijd verdreven door te dansen. Vandaag de dag zijn de atletische tangoshows een geweldige vorm van vermaak. Er zijn hier ook talloze locaties te vinden om jouw moves te verbeteren, van salons tot milongas (dansevenementen) en cafés. Besef wel dat sommige mensen verslaafd kunnen raken aan deze dans en er hun leven aan wijden.

Eten

Zin in Indiaas, Frans, Vietnamees, Libanees, Thais, Scandinavisch, Mexicaans, Braziliaans, Peruaans, Armeens of Amerikaans tijdens je verblijf in Buenos Aires? Geen probleem. Buenos Aires is bovendien de perfecte stad voor carnivoren. Het is niet moeilijk om honger naar sappige steaks te stillen in het land dat rundvlees perfect weet te grillen. Parrillas (steakhuizen) zitten vrijwel op iedere straathoek en bieden een groot aanbod aan zoals bife de chorizo (ossenhaas) en vacio (zijsteak) tot ojo de bife (rib eye). Vegetariërs: wees gewaarschuwd!

Winkelen

Geen grap: Buenos Aires is de hemel voor winkelaars. De stad barst van de winkelstraten vol met kleding- en schoenenwinkels, lederwinkels en al het andere wat je maar kunt bedenken. Grote winkelcentra zijn modern en familievriendelijk en bieden alles aan, van designerartikelen, eten en speeltuinen voor kinderen. De beste winkelstraat is Palermo Viejo, waar talloze chique boetiekjes te vinden zijn die avant-gardekleding, unieke huishoudelijke artikelen en leuke souvenirs aanbieden. Laten we San Telmo niet vergeten, waar antiekliefhebbers bijeenkomen. De markt op zondag is beroemd, bijzonder leuk en vult gemakkelijk de hele middag.

Nachtleven

Neem een dutje, sla je koffie achterover en bereid je voor om de hele nacht op te blijven – dit is de stad die nooit slaapt! Restaurants gaan pas om 21:00 open, bars om middernacht en clubs pas om 2:00, op zijn vroegst. Als je echt cool bent kom je pas na 4:00 binnen en dans je tot de ochtend. Internationale DJ’s zijn hier hip, ze draaien de hele nacht techno en house voor kuddes hippe, goedgeklede mensen. Maar je kunt ook genieten van livemuziek zoals rock, blues, jazz en zelfs folk, gewoon ietsje later dan normaal. 

Openingsbeeld: AnaDiana / iStock