Welkom in Argentinië


Reizigers zijn al lange tijd onder de indruk van het bijzondere Argentinië. Dit is het land van de tango, biefstuk, Gaucho’s, fútbol, Patagonië en de Andes. Klassieke ingrediënten voor een geweldige reis.

Stadsleven

Buenos Aires dendert als een trein. Op het eerste gezicht een moderne metropool, maar verder ingezoomd vind je overal cafeetjes, prachtige jacaranda-bloemen langs de weg (in de lente) en stijlvol geklede porteños (inwoners van de stad) die zich langs de mooie vroeg-20e-eeuwse façades voortbewegen. En niet alleen Buenos Aires is een pracht, steden als Córdoba, Salta, Mendoza en Bariloche hebben allemaal hun unieke sfeer en onvergetelijke bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Eten & drinken

In Argentinië kan het oerverlangen naar sappige steak eenvoudig worden gestild in de parillas (biefstukrestaurants) die door het hele land verspreid te vinden zijn. Pizza- en pastaliefhebbers zullen deze typisch Italiaanse gerechten ook overal vinden. In Buenos Aires worden veel internationale gerechten geserveerd, uit onder andere Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten en Scandinavië. Al dit eten wordt natuurlijk weggespoeld met die beroemde Argentijnse wijn.

Argentijnse cultuur

De tango is waarschijnlijk de bekendste Argentijnse bijdrage aan de wijde wereld. Het is een sensuele dans die wordt omschreven als ‘de liefde verticaal bedrijven’. Maar vergeet de fútbol (voetbal) niet! Argentijnen zijn verzot op sport en een live wedstrijd bijwonen is een unieke ervaring. Ontdek tenslotte ook de unieke Argentijnse draai aan de literatuur, films, muziek en kunst. Gecombineerd vormt dit een rijke, stoere cultuur, half Latijns-Amerikaans en half Europees, waar je ongetwijfeld verliefd op zult worden.

Wonderen van de natuur

Argentinië is een immens wonderland, van de machtige Iguazú watervallen in het sub-tropische noorden, tot de Perito Morenogletsjer in het zuiden. Een paar van de hoogste Andes-toppen liggen in Argentinië. Er zijn moerasgebieden die minstens zo mooi zijn als het Braziliaanse Pantanal, bergen in rustieke kleuren, woestijnen bezaaid met cactussen. Bezoek de enorme ijsvlakten en droge steppes van Patagonië, de koele, mossige bossen van Valdivia, de zoutvlaktes in de Andes en het spectaculaire Lake District. Hier zijn vaak ook pinguïns, flamingo’s en capibara’s te ontdekken. Het land en de prachtige avonturen staan te popelen om te worden ontdekt. 

Openingsbeeld: nikpal / iStock