Welkom in Zuid-Amerika


Zuid-Amerika kent vele wonderen: reis van het Amazone-regenwoud naar de Andes en van ruïnes van Inca’s naar de stranden van Rio de Janeiro.

Betoverende landschappen

Zuid-Amerika stroomt over van natuurlijke wonderen, van de met sneeuw bedekte toppen van de Andes tot de golvende waterwegen van de Amazone. Het is een continent van weelderige regenwouden, torenhoge vulkanen, mistige nevelwouden, kurkdroge woestijnen, rode rotscanyons, ijsblauwe gletsjers en zonovergoten stranden. 

La Vida Musical

Dit is een van 's werelds beste muzikale bestemmingen. Niets haalt het bij het ritme van de Colombiaanse salsa, Braziliaanse samba, Argentijnse tango en volksmuziek van de Andes. Om deze muziek te kunnen horen op de plekken waar het is ontstaan, is een unieke sensatie. Buenos Aires' broeierige milongas (tangoclubs), Rio's sudderende garrafeiras (danszalen), Quito's salsotecas (salsaclubs); het zijn allemaal uitstekende plekken om je danshart op te halen op de zaterdagavond. En dit is nog maar het begin van de grootse muzikale reis, die je verder langs de Peruviaanse trovas, de bezielde Ecuadoraanse passillos, de snelle Braziliaanse forró, de wervelende Venezolaanse merengue, het Guyanese drummen en de Paraguayaanse harpmuziek leidt. Laat jezelf er helemaal in op gaan, hoewel een dansles misschien geen slecht idee is!

Culturele schatten

De verscheidenheid van Zuid-Amerika beperkt zich niet tot de geografie. Je vindt er koloniale steden waar geplaveide straten je langs vergulde kerken en statige pleinen brengen die sinds de 18de eeuw nauwelijks veranderd zijn. Je kunt afdingen op kleurrijke stoffen op de inheemse markten, maaltijden delen met bewoners van het regenwoud en het opzwepende ritme van het Afro-Braziliaanse drums corps volgen. Zuid-Amerika is een bakermat van een ongelofelijke variatie aan levende en oude culturen waar je als vanzelf inmengt.

Grote avonturen

Je kunt trektochten maken langs eeuwenoude Incatempels, de ontzagwekkende kracht van de Iguazú-watervallen aanschouwen of wilde dieren ontdekken vanuit een boomstamkano op een van ontelbare igarapés (smalle waterwegen) van de Amazone. Je kunt van de Andes afscheuren op een mountainbike, wildwaterraften op klasse V-rivieren en surfen op fantastische golven langs de Atlantische en Pacifische kust. En wanneer je denkt dat je alles gehad hebt, vertrek dan richting de indrukwekkende landschappen van Tierra del Fuego, staar bijzondere wilde dieren in de ogen op de Galápagos en klauter plateaubergen op in de Gran Sabana voor een uitzicht dat doet denken aan het dinosaurustijdperk.

Openingsbeeld: global_pics, quickshooting, sara_winter / iStock