Zonnig Sint Maarten: het beste van twee werelden

Laura Veneman

Twee landen op één eiland: op Sint Maarten is het mogelijk. Het eiland in de Caraïbische zee heeft een Frans deel, in het noorden, en een kleiner Nederlands deel in het zuiden. Op het hele eiland heerst de typisch Caraïbische sfeer, maar er zijn toch duidelijke verschillen te ontdekken tussen de Franse en Nederlandse kant.

Maho Beach met laagvliegende vliegtuigen | Foto: seanpavonephoto / iStock

In het Nederlandse deel vind je veel resorts en uitgaansgelegenheden- daarom wordt het vaak gezien als het drukkere deel van het eiland. Hier vind je ook het bekendste strand van het eiland: Maho Beach, waar vliegtuigen zo laag overvliegen, dat er dagelijks drommen toeristen op afkomen om een actiefoto te maken. Maar dat wil niet zeggen dat je het Franse deel maar moet overslaan! Hier bevindt zich namelijk Orient Beach, volgens velen het mooiste strand van Sint Maarten. In totaal telt Sint Maarten zo’n 37 stranden en baaien, waar je kunt snorkelen, (wind)surfen en andersoortige waterpret bleven. 

Gezonken schip bij Simpson Bay | Foto: teacherdad48 / iStock

Zeker duikers kunnen hun hart ophalen in de warme wateren rond het eiland. Er zijn  prachtige duiklocaties voor zowel beginnende als ervaren duikers. Vooral nabij Simpson Bay, in het westen van het eiland, is een hoop te zien: verken bijvoorbeeld de drie gezonken zeilschepen, of flipper verder naar de gezonken Simpson Bay Bridge. Deze brug is tegenwoordig gehuld in koraal en zeesponzen.

In voor een feestje? Bezoek dan een van de vele casino’s of clubs van de hoofdstad Philipsburg. Shopaholics vinden hier Frontstreet, waar je (belastingvrij!) onder andere juwelen, lederwaren, alcohol en tabak aan kunt schaffen… Op naar Sint Maarten!

Openingsbeeld: SeanPavonePhoto / iStock