Voor de thuisblijvers: 3 toffe stadsstranden

Redactie Lonely Planet

Zit je met je hoofd alweer in een ver land, maar moet je lichaam nog even thuisblijven? Ook dicht bij huis kun je de wijde wereld ontdekken! Deze week: 3 toffe stadsstranden.

Het stadsstrand in Groningen mag blijven | Foto: Sikkom

Stadsstrand Groningen

Bij het stadsstrand in Groningen is onlangs extra zand gestort, waardoor het nu twee keer zo groot is als vorig jaar. Ook wel nodig, want het strandje bleek heel populair te zijn. Vanwege die populariteit is ook besloten er een permanente bestemming van te maken, in plaats van een tijdelijke. Goed nieuws voor de Groningers, want hier kun je zwemmen in het schoonste natuurlijke zwemwater en kun je bij de caravanbar genieten van smoothies, ijsjes of wat hapjes. 

Ebbingekwartier, Groningen

Gezelligheid alom | Foto: Stadsstrand de Oerkap

Stadsstrand de Oerkap, Haarlem

Met mooi weer kun je heerlijk vertoeven op het strandje De Oerkap, met slecht weer kun je het strandleven ervaren in een knusse tent met kampvuur. Overdag zijn er lekkere broodjes verkrijgbaar en vanaf 17 uur home-made pizza en steak uit de braai!

Harmenjansweg 95, Haarlem
www.oerkap.nl

Creatief genieten | Foto: Pllek

Stadsstrand Pllek, Amsterdam

Bij Pllek bevind je je in een creatieve omgeving waar veel aandacht is voor bewust leven en duurzaamheid. Vanaf het strand op de NDSM-werf heb je een prachtig uitzicht over het IJ en kun je genieten van biologisch en verantwoorde gerechten. Ook worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd. 

TT Neveritaweg 59, Amsterdam
www.pllek.nl

Openingsbeeld: 77studio / iStock