Vier de zomer in Scheveningen

Linda Ismaili

Scheveningen viert dit jaar zijn 200ste jaar als badplaats. Om deze verjaardag niet ongemerkt voorbij te laten gaan, staan Scheveningen en de iconische Pier dit jaar bol van de feestelijke evenementen. Kom je mee de zomer vieren?

Evenementen

Het themajaar Feest aan Zee wordt groots gevierd met meer dan 100 evenementen in Scheveningen en Den Haag. Tijdens de zomermaanden kun je onder andere een kijkje nemen bij tentoonstellingen als “Groeten uit Scheveningen” van het Haags Historisch Museum en “In touw voor de toerist” van Muzee Scheveningen. Maar je kunt er ook winkelen tijdens de design- en vintagemarkt Salt Markt @ De Pier op 14 en 15 juli. In augustus is het twee weekenden lang tijd voor het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen.

De Pier

Zipline over de Pier

Je kunt natuurlijk hele dagen doorbrengen op het zachte zand aan de Noordzee en de avonden slijten op terrasjes die uitkijken over het water, maar als je daar tóch op uitgekeken raakt is er op de Pier van alles te doen. De Pier heeft onlangs een enorme metamorfose gehad en ziet er weer sprankelend uit. Je vindt er leuke winkels, er worden gezellige zomerse evenementen georganiseerd en er zijn tal van leuke restaurantjes. Eet bijvoorbeeld een heerlijke versgemaakte pizza bij Veni Vidi Pizza of een ijsje bij Veneta. Voor totale ontspanning kun je terecht bij FloatCenter De Pier en voor compleet het tegenovergestelde, de ultieme adrenalinekick, kun je een sprong in het diepe wagen bij Bungy Jump Holland of vanaf hier naar beneden ziplinen.

Zeezicht gegarandeerd

Jacuzzi met zeezicht in een van de Pier Suites

Na al deze activiteiten is er niets lekkerder dan in alle rust nog even nagenieten met een drankje of gewoon meteen een heerlijk zacht bed in te duiken. En waar kan je dat beter doen dan gewoon op de pier zelf? In de Pier Suites, helemaal aan het einde van de pier, kun je recht boven de zee slapen in een luxe kamer met zeezicht, een jacuzzi, een goedgevulde minibar en een ruim terras helemaal voor jou alleen. Wordt ’s ochtends gewekt door het geluid van de golven onder je en van de geur van verse croissants die op je hotelkamer bezorgd worden. Dit is de ideale uitvalsbasis voor ontspannen dagen aan het strand of op je terras met uitzicht op niets anders dan de zee.

Meer lezen? Overnacht in de duinen van Bergen

Openingsfoto: Maurice Haak