Speciaal voor Earth Day: adopteer koraal op Bonaire

Redactie Lonely Planet

Iedere bezoeker van Bonaire kan vanaf 22 april 2022, oftewel Earth Day, de zogenaamde "Bonaire bond" ondertekenen voor het behoud van het milieu en het koraal.

De Bonaire Bond is een bestemmingsbelofte waarbij bezoekers aangeven verantwoord te reizen en de bestemming te respecteren. Iedereen die vanaf 22 april 2022 naar het eiland reist krijgt de kans de bond te ondertekenen. Door je handtekening te zetten geef je aan dat je het milieu respecteert, rekening houdt met de natuur en je bewust bent van de lokale gemeenschap en diens hecte en langdurige verbondenheid met hun omgeving. 

Lees ook: Bon Bini: dit is waarom je naar Bonaire moet gaan

Hoe meer mensen de belofte ondertekenen, hoe beter: Reef Renewel Bonaire gaat namelijk koraalbomen adopteren namens bezoekers die hun handtekening zetten. Iedere boom bevat meer dan 100 stukken koraal en gaat direct naar het herstel van de koraalriffen bij Bonaire.

Bonaire wordt omringd door koraalriffen en is de thuisbasis van duizenden flamingo's. Het is daarom een geweldige bestemming voor duikers en snorkelaars. Om deze natuur te behouden terwijl steeds meer reizigers het land weten te vinden, is het juist zo belangrijk dat iedere bezoeker zich bewust is van hoe precair de natuur is. Zo kunnen we nog lang van het eiland genieten en blijft het een ongerepte vakantiebestemming.

Openingsbeeld: Ben-Schonewille/iStock