Op vakantie in eigen land: strandhotel Zoomers in Castricum

Redactie Lonely Planet

Pal aan het strand en de Hollandse duinen, staat strandhotel Zoomers. Een plek waar je kunt genieten van de frisse zeelucht en in stijlvolle kamers tot rust kunt komen.

Aan het einde van de Zeeweg in Castricum aan Zee staat strandhotel Zoomers het hele jaar door klaar voor zijn gasten. Want ondanks de zonnige naam, is dit boetiekhotel tijdens elk seizoen een fijne plek om te verblijven. Het hotel heeft geen receptie of algemene entree; je ontvangt na je reservering een unieke code waarmee je de deur van je kamer kunt openen die aan verschillende kanten van het gebouw te bereiken zijn.

Elke kamer is prachtig ingericht | Foto: Strandhotel Zoomers

Stijlvol interieur 

Voor interieurliefhebbers zijn de bijzondere kamers een waar feestje; de stijlvol ingerichte duinkamers, strandkamers, HKliving Suites en het HKliving Appartement komen rechtstreeks uit de collectie van HKliving. De kamers zijn moderne versies van een strandhuis met warme, aardse tinten, natuurlijke materialen, rotan meubels en vooral veel knusse woonaccessoires.

Achter het keukenblok zit de douche verstopt | Foto: Strandhotel Zoomers

In de HKliving Suite zit achter het kleine keukenblok, dat van alle gemakken is voorzien, de open wc en douche verstopt. Alhoewel verstopt; de douchewand is van glas en kijkt uit op de kamer. Ben je met een gezelschap waarbij je wat meer privacy wenst, dan staat er gelukkig een groot kamerscherm klaar om zonder toeschouwer te kunnen douchen. Vanwege de geweldige locatie van het hotel hoef je maar een raam open te zetten en je hoort de ruisende zee (alle kamers hebben duin- of zeezicht). De Suite heeft daarbij ook nog een balkon met uitzicht op het strand. Ook 's avonds is het heerlijk om even buiten te staan en te luisteren naar het water en met een beetje geluk te kijken naar een heldere sterrenhemel. 

Heerlijk ontbijt in het strandpaviljoen

Het naastgelegen 'zusje' strandpaviljoen Zoomers momenteel gesloten is voor gasten, maar wanneer de strenge maatregelen weer voorbij zijn kun je in dit restaurant genieten van een shared diner en een royaal ontbijt. De keuken werkt met (biologische) producten uit de buurt en tijdens het boeken van een kamer kun je meteen een diner of lunch reserveren; het ontbijt is inbegrepen.

Wandelen in de Hollandse duinen

En wanneer je heerlijk hebt geslapen en gegeten ligt de mooie natuur van de Hollandse duinen klaar om ontdekt te worden. Waai lekker uit tijdens een strandwandeling (waar ook met koude temperaturen dappere mensen een duik in het water aandurven) of loop het Noordhollands Duinreservaat in; een van de grootste natuurgebieden in ons land. Je hebt wel een duinkaart nodig (€1,80) om er rond te wandelen, deze kun je online of bij een van de dichtbijgelegen duinkaartautomaten aanschaffen.

Kijk voor boekingen en meer informatie over de kamers en arrangement op Zoomers.nu/hotel 

Openingsbeeld: Strandhotel Zoomers