Mooiste geheime stranden van Oceanië

Anne von Gleich

Huahine (Frans-Polynesië)

Als je het doet, doe het dan goed: verruil wereldberoemd Bora Bora voor het mysterieuze Huahine. Qua natuurschoon scheelt het weinig, want ook hier zie je vanaf je strandbed grillige vulkanen, omringd door blauwe lagunes. Met één belangrijk verschil: Bora Bora heeft maar liefst 700 waterbungalows en Huahine slechts 17. Kenners noemen Huahine ook wel het ‘Bloemeneiland’, onder andere vanwege de knalroze Hibiscusbloem.

Nemto (Papoea-Nieuw-Guinea)

Langs prachtige stranden, gezonken vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog en ongerepte koraalriffen peddel je in vier dagen naar het eiland Nemto. Omdat de inwoners enorm bijgelovig zijn, is alles op het eiland nog in onaangetaste staat. De uitgestrekte stranden zijn hagelwit, zonder poespas en je vind er maar weinig toeristen. Onder de palmbomen is er voldoende schaduw en klinkt vrolijk papegaaigekwetter.

Kosrae (Micronesië)

De kuststrook van dit piepkleine eiland tussen Hawaii en Guam is een lust voor het oog. De zachte zandstranden worden afgewisseld met weelderige nevelwouden en mangrovebossen, in alle mogelijke tinten groen. In het onwaarschijnlijke geval dat je de diepblauwe zee zat bent, kun je verkoeling zoeken onder een van de frisse watervallen. Ook leuk: er zijn diverse traditionele houtwerkplaatsen waar ze handgemaakte kano’s maken.

Openingsbeeld: gfed / iStock