Exotisch eilandhoppen in Kaapverdië

Anne von Gleich
Exotisch eilandhoppen in Kaapverdië

Kaapverdië bestaat in totaal uit tien eilanden die allemaal hun eigen charme hebben: zo wandel je op Santo Antão tussen de bloemen en de groene pieken, snuif je cultuur op Sao Vicente en kun je je dansmoves aanscherpen op Mindelo-die. Lees hieronder wat Kaapverdië zoal te bieden heeft en wordt een van de vele aanbidders van het land.

Charmante havenstad Mindelo | Foto: cinoby / iStock

De artistieke gemeenschap van São Vicente

Dit eiland, specifiek de havenstad Mindelo, is een charmante, kleine gemeenschap met schilderachtige, vrolijk gekleurde gebouwtjes en goed betegelde straten. Om de haverklap kom je lokale kunstenaars tegen en op elke straathoek hoor je een ander lokaal live-optreden. Hoewel de stranden hier onder doen voor de buurteilanden, maakt het ongekende aanbod aan kunst, muziek en het nachtleven dit dubbel en dwars goed.

Sfeervolle hoofdstad Praia | Foto: sam74100 / iStock

Het levendige centrum van Santiago

Beter bekend als "San Salvador" was dit het eerste en gelijk het grootste eiland dat Columbus ontdekte. Op het puntje van het eiland ligt Praia, de sfeervolle hoofdstad waar je diverse Afrikaanse invloeden terugziet. Hier is veelzijdig vermaak; van smaragdgroene laagvlaktes tot adembenemende stranden en het bruisende stadscentrum. Ook is het een populaire bestemming voor vogelliefhebbers, omdat er diverse inheemse soorten rondvliegen.

Hagelwitte stranden van Boa Vista | Foto: michel74100 / iStock

Het zonovergoten paradijs Boa Vista

Als je een echte zonaanbidder bent, dan zal dit eiland je niet teleurstellen: hagelwitte stranden en kraakhelder water, waar je zonder snorkel de zeebodem kunt zien. Bijna het hele eiland bestaat uit zand, dus naast duinwandelingen, watersporten beoefenen en het zoeken van kokosnoten, is er niet erg veel te beleven. Wel maak je kans om zeeschildpadden te zien, die vooral ’s nachts tevoorschijn komen.

Het kleine maar fijne Brava

Het kleinste eiland is zeker niet de minste, vanwege de vele soorten bloemen vinden veel mensen dit het mooiste. Natuurliefhebbers maken fascinerende wandelingen door de weelderige valleien, zich een weg banend door de endemische flora en fauna. Ook is dit een plek om tot rust te komen: er zijn weinig andere toeristen en wordt door de kenners beschouwd als een van de best bewaard gebleven geheimen van Kaapverdië. 

De vulkaan Pico de Foto | Foto: jalvarezg / iStock

Het vulkanisch centrum Fogo

Een van de grootste attracties van Kaapverdië is de Pico do Fogo, een vulkaan die 3000 meter boven de zeespiegel uitstijgt. Het dorp Chæ das Calderias ligt in de grote, gapende krater en is door het vulkanisch gesteente een heel vruchtbaar gebied. Veel reizigers benoemen het beklimmen van de vulkaan als een van de meest memorabele dagen van hun vakantie. Daarna kun je uitrusten van de klim tijdens een lokale wijnproeverij. 

Openingsbeeld: michel74100 / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram