Dit zijn de beste stranden van 2018

Redactie Lonely Planet

Voor velen maakt het strand een groot onderdeel uit van de vakantie. Het Canadese online reisbureau FlightNetwork heeft nu een lijst samengesteld met de beste stranden ter wereld. De input kwam van meer dan 1200 reisjournalisten, redacteuren, bloggers en reisbureaus. 

De lijst van 50 mooiste stranden variëren van de rode zandstranden van Kreta en het ongelooflijk heldere water van Micronesia, tot de Jurassic-achtige kust van Bali en de unieke onderwaterwereld van Rio de Janeiro. De toplocatie van de lijst is Navagio Beach in Zakynthos, Griekenland. Het strand staat ook wel bekend als Shipwreck Beach, vanwege het beroemde scheepswrak Panagiotis, dat omgeven is door indrukwekkende kliffen. 

byrneck / iStock

Whitehaven Beach op de Whitsundayeilanden in Australië werd mooi genoeg gevonden voor de tweede plek. Het hagelwitte zandstrand steekt prachtig af tegen het helder blauwe water waar roggen makkelijk te spotten zijn. Op de derde plaats staat Hidden Beach in El Nido, Fillipijnen met daaropvolgend Baía do Sancho, Brazië en Tulum Beach, Mexico op de vierde en vijfde plaats. 

‘Het is een lijst waar je wanderlust zeker door aangewakkerd wordt en een inspiratie is voor je volgende strandavontuur’, laat FlightNerwork weten. ‘Dankzij de input die we hebben ontvangen, hebben we een lijst met stranden kunnen maken die reizigers toegang geeft tot kusten die een onuitwisbare indruk achterlaten’.

Bekijk hier de volledige lijst met ’s werelds beste stranden van 2018. 

Openingsbeeld: simonbradfield / iStock