De drie mooiste stranden van Fiji

Anne von Gleich

Fiji is toch echt wel het neusje van de zalm in de categorie “zon, zee en strand.” Na een knotsgekke wandeling in de jungle kom je bij in je hangmat, nippend aan je verse kokossapje. Als je om je heen kijkt, word je bijna verblind door de hagelwitte stranden. Misschien neem je straks wel een duik in het turquoise water, om een beetje af te koelen. Maar Fiji bestaat uit ruim 300 eilanden: hoe kies je er één uit? Hier de drie mooiste stranden, zodat jij je alleen nog maar druk hoeft te maken over die nieuwe bikini of zwembroek: 

Het eiland van de film Blue Lagoon | Foto: jangeltun / iStock

Yasawa

Wist je dat de film Blue Lagoon uit 1980 hier is opgenomen? Ze hadden in die tijd nog niet zulke geavanceerde special effects dus wat je ziet is daadwerkelijk wat je krijgt. Aangezien dit noordelijke eiland onbewoond is, kun je helemaal tot rust komen op je eigen privéstrand. De omgeving is vrij ruig: weinig palmbomen, des te meer rotsen en wilde begroeiing. Daarnaast is Yasawa de perfecte snorkelbestemming dankzij het vele koraal, de zeeschildpadden en vrolijk gekleurde vissen. 

Hét eiland voor dierenliefhebbers | Foto: jangeltun / iStock

Mamanuca

Voor dierenliefhebbers zijn de eilanden van Mamanuca de beste keuze: het is er één groot aquarium. In deze omgeving leeft de grootste variatie aan flora en fauna van heel Fiji. Je moet wel een beetje uitkijken waar je loopt: in het goudgele zand kun je zomaar over een zeeschildpad of waterslang struikelen. Hoe dieper je het water inloopt, hoe meer waterdieren je ontdekt. Nog een pluspunt: het koraalrif zie je al heel snel, je hoeft dus niet speciaal te gaan duiken of snorkelen.

Een van de mooiste stranden van Fiji | Foto: orchidpoet / iStock

Horseshoe Bay

Dit eiland staat wereldwijd bekend als een van de mooiste stranden van Fiji. Niet alleen zijn de stranden uitgestrekt en is het water kraakhelder en maximaal turquoise,-het eiland heeft ook een eigenaardige vorm. Deze hebben we te danken aan de onhandige vulkaan Matagi, die na uitbarsting kantelde. Hierdoor lijkt de kuststrook verdacht veel op een halve maan of een hoefijzer, vandaar ook de toepasselijke naam.      

Openingsbeeld: Mlenny / iStock