Voor een toekomstige reis: nieuwe elektrische VW-bus

Redactie Lonely Planet

We kunnen momenteel niet op reis, maar we kunnen nog steeds dromen van ons toekomstige leven op de openbare weg. Daarom kijken we graag naar Volkswagens nieuwe elektrische concept e-BULLI bus.

De e-BULLI is een volledig elektrisch conceptvoertuig dat geen uitstoot produceert. Het is gebaseerd op de iconische T1 Samba-bus van het bedrijf die in 1966 werd geproduceerd en is een combinatie van high-end klassieke en hightech elektrische voertuigen. De batterij wordt opgeladen via een gecombineerd laadsysteem en kan in 40 minuten worden opgeladen tot 80% vermogen bij snellaadpunten. Het bereik met één volledige batterijlading is meer dan 200 km.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Volkswagen Carhaus (@volkswagencarhaus) op

De viercilinder boxermotor van de 1966 T1 is vervangen door een stille Volkswagen-elektromotor die bijna twee keer zo krachtig is. Het heeft een automatische transmissie en kan een topsnelheid van 130 km per uur bereiken. De buitenkant van de bus is afgewerkt in een tweekleurige metallic oranje en gouden lak, de binnenkant is wit met oranje. Er zijn acht lederen stoelen en een massief houten vloer en de bus heeft een groot panoramisch vouwdak.

Ook is er een tablet geïntegreerd in de dakconsole en de bestuurder kan Volkswagen ‘We Connect’ gebruiken om online informatie op te vragen via de smartphone-app of via een pc en een bijbehorende webportal. Zo kun je de resterende laadtijd, actueel bereik, afgelegde kilometers, reistijden, energieverbruik en recuperatie van het voertuig zien. Muziek komt uit een retro radio, voorzien van geavanceerde technologie zoals DAB +, Bluetooth en USB. De radio is gekoppeld aan een geluidssysteem met een actieve subwoofer.

De prijs van de VW e-BULLI begint vanaf € 64.900 en meer informatie is beschikbaar op de website van Volkswagen.

Openingsbeeld: Volkswagen