Top 3 staten van VS voor een zomerse roadtrip

Redactie Lonely Planet

De zomer is het perfecte moment om de weg op te gaan. Als een roadtrip door de VS op jouw bucketlist staat, is het misschien nog moeilijk te kiezen voor welke route en welke staat. Dit onderzoek geeft je wellicht wat inspiratie.

WalletHub deed onderzoek naar de Beste en Slechtste staten van de VS voor een Zomerse Roadtrip in 2019. Het bedrijf vergeleek de 50 staten op 33 verschillende punten in de categoriën kosten, veiligheid en activiteiten, om de leukste, mooiste en portemonnee-vriedelijkste bestemmingen voor een roadtrip te vinden, inclusief benzineprijzen, accommodatie en eten. 

Dit is de top 3:

1. North Carolina

Reizigers over de hele wereld komen naar deze staat voor de talloze mogelijkheden voor avontuur, zoals hiken in de bossen, raften op rivieren en cruisen over de Blue Ridge Parkway in een cabrio. Ook kun je naar de steden Raleigh, Charlotte en Wilmington, waar je genoeg musea vindt, restaurants en ambachtelijke brouwerijen. 

2. Wyoming

Wyoming is de dunst bevolkte staat van het land en is ook de thuisbasis van indrukwekkende bergketens, gevarieerde flora en fauna en unieke geologie. Van de ongerepte Snowy Range nabij Laramie tot de granietwildernis van de Wind River Rage achter Lander, de pieken worden alleen maar indrukwekkender als je door Wyoming reist naar het grandioze Teton Range. Op het gebied van lage kosten scoorde Wyoming het hoogst van de 50 staten.

3. Minnesota

Minnesota scoorde in de top 3 van staten als het gaat om veiligheid. Er zijn 11.842 meren om te verkennen, en degenen die buiten de gebaande paden willen gaan, kunnen een reis maken naar Voyageurs National Park, waar meer water is dan snelweg. Wie op zoek is naar nog wat anders dan Minnesota’s steden en grote bossen, moet naar de indrukwekkende haven met vrachtschepen van Duluth gaan. 

Openingsbeeld: monkeybusinessimages / iStock