Ontdek prachtige kerstroutes met TomTom Road Trips

Redactie Lonely Planet

Hoewel het misschien avontuurlijk voelt om met een "ouderwetse" wegenkaart de weg op te gaan, is het gebruik van een TomTom op nieuwe routes veel praktischer. Het gratis platform TomTom Road Trips biedt nu speciaal voor de feestdagen kerstritten aan om sfeervolle routes te ontdekken.

Eerder dit jaar kondigde het navigatiesysteem TomTom al het platform Road Trips  aan. Hier ontdek je ’s werelds beste road trips en kun je zelf een route plannen voor de ultieme reis. Speciaal voor kerst zijn er tien routes uitgestippeld die je langs leuke dorpjes, traditionele markten en gezinsevenementen brengt. 

Romantische Strasse, Duitsland

553 kilometer, 7 uur en 19 minuten

Deze route van 553 kilometer leg je af in 7 uur en 19 minuten en volgt de beroemde Romantische Strasse door het heuvellandschap van Beieren. Je kunt een bezoek brengen aan zes traditionele Duitse kerstmarkten en aan het sprookjeskasteel Neuschwanstein. 

Cotswolds, Verenigd Koninkrijk

337 kilometer, 7 uur en 41 minuten

Rijd langs de prachtig verlichte route over het landgoed van Blenheim Palace en door het winterse landschap van de Cotswolds. Breng tijdens je reis een bezoek aan de landelijke dorpjes, (kerst)markten en ouderwetse tearooms.

Kerstmis in Kroatië

266 kilometer, 4 uur en 35 minuten

De route brengt je langs Zagreb, de stad met de populairste kerstmarkt van Europa. Geniet van de bevroren watervallen in het Nationale Park Plitvice-meren en bezoek de winterwereldatractie met twee miljoen kerstlichtjes.

Ook buiten de feestdagen om zijn er genoeg prachtige routes te vinden op het platform. Kies uit een collectie van zo’n 100 scenic routes over de hele wereld, van Italië tot Australië en Zuid-Afrika tot Nederland. De gekozen routes synchroniseer je eenvoudig met een TomTom-navigatiesysteem, of exporteer de route als GPX bestand voor andere merken.

Bekijk ook deze musthave: TomTom Adventurer. 

Openingsbeeld: TomTom Road Trips