Met een Engelse dubbeldekker naar Noorwegen

Redactie Lonely Planet

Een reis langs de fjorden van Noorwegen in een rijdend hostel: het kan met La Karavana. Je reist in een omgebouwde Engelse dubbeldekker langs de kust, waarin je ook slaapt, eet en natuurlijk ontspant. 

In de bus is ruimte voor negen personen, en je kunt boeken met vrienden of alleen om in een onbekend reisgezelschap te reizen. La Karavana rijdt in juni en juli door Noorwegen op 8-daagse routes. Onderweg geniet je van de geweldige natuur, prachtige hikes en nog veel meer outdooravonturen. De bus heeft plek voor negen mensen om te slapen, er is een keuken, woonkamer én badkamer. Dankzij de watertank van 600 liter en de zonnepanelen is het zelfs mogelijk om off-grid te verblijven. 

La Karavana. Foto: Freek van der Weijden

Voor de reis word je opgepikt in de Noorse stad Bergen, waar je nog wel zelf even naartoe dient te reizen. Dit kan met de trein of het vliegtuig, of reis eerst naar Denemarken en neem de ferry! Handiger nog: neem de ferry vanaf Groningen. Vlak bij Bergen kun je kajakken door het wereldberoemde Naeroyfjord en schitterende hikes maken, waaronder een trektocht over een gletsjer. Bij het stadje Lista kun je surfen en naar Preikestolen wandelen om 600 meter boven het fjord te bungelen. Activiteiten staan bij de reizen centraal, maar er wordt rekening gehouden met alle leeftijden, fitnesslevels en soorten gezelschappen. Kijk hier voor meer informatie. 

Voor wie graag dichter bij huis blijft is er nog de optie om van 21-27 maart nog mee naar Groningen te gaan. Surf op Schiermonnikoog, het eiland met het breedste strand van Europa, zeil over de Waddenzee, ervaar hoe het is om droog te vallen op het wad en kajak door de prachtige natuur die de provincie te bieden heeft! Uiteraard wordt de stad Groningen ook niet overgeslagen en slaap je ‘s avonds in de bus.

Openingsbeeld: Pe3check/iStock