Het is bewezen: dít is de ultieme roadtrip door de VS

Redactie Lonely Planet

Een wetenschapper heeft een serie roadtrips door de Verenigde Staten ontworpen waarmee reizigers zo veel mogelijk hoogtepunten kunnen bezoeken en toch zo min mogelijk kilometers hoeven af te leggen.

Randy Olsen creëerde zes verschillende routes voor Chevrolet, ontworpen om zo veel mogelijk hoogtepunten te bewonderen met zo min mogelijk benzine. Een van zijn routes brengt roadtrippers door alle 48 aaneengesloten staten, met in elke staat een specifiek monument, bezienswaardigheid of pretpark om te bezoeken.

Deze perfecte roadtrip kan in elke staat beginnen: aan de westkust, oostkust of ergens in het midden. Als je deze reis volledig zou volbrengen, zou je 21.547 kilometer afleggen (de exacte route vind je hier). De route is te rijden in zo’n 8,5 dag, maar je kan er natuurlijk ook gewoon lekker de tijd voor nemen.

Roadtrippen langs de westkust | Foto: Pgiam / Istock

Randy, die de routes maakte aan de hand van Google Maps en een algorithme, vertelde aan Lonely Planet: ‘Elke grote reis begint met een plan: waar je heen gaat, waar je wilt stoppen onderweg en hoe je daar komt. Wanneer ik een roadtrip plan en een kaart maak, begin ik altijd met de tussenstops. Dan kijk ik naar de daadwerkelijke rij-afstand tussen alle gekozen stops. Ten slotte gebruik ik een algorithme om de nagenoeg perfecte roadtrip te maken.’

21.547 kilometer is nogal een afstand, maar gelukkig heeft Randy ook vijf “mini”-roadtrips door de VS ontworpen, met een focus op specifieke regio’s of staten. Zo is er een voor het Midwesten met stops bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio, zoals Clevelands Rock and Roll Museum en de Indianapolis Speedway. Ook heeft hij de perfecte roadtrip voor het Noordoosten in kaart gebracht, waarbij je Newport, Rhode Island aandoet en de Liberty Bell in Philadelphia kunt bewonderen. Er is een Westkust-roadtrip die reizigers langs de kust brengt, onder andere over de Big Sur highway, op een route van Pike Place Market in Seatle tot Balboa Park in San Diego en er zijn twee routes voor Texas en Florida om al het moois in deze staten te bewonderen.

Liever iets dichter bij huis op roadtrip? Overweeg West-Zweden! 

Openingsbeeld: Getty Images