Europa gaat gratis Interrail tickets uitdelen aan 18-jarigen

Redactie Lonely Planet

Het plan om 18-jarigen in de Europese Unie een gratis Interrail treinkaartje te geven, heeft groen licht gekregen van het Europese Parlement. In 2018 wordt een proefproject gestart waarbij 20.000 tieners een reisticket krijgen op hun 18e verjaardag. 

Met de Interrailtickets kunnen de jongeren gedurende een bepaalde periode genieten van onbeperkt reizen via het Europese spoorwegnet. Andere vervoerswijzen worden beschikbaar gesteld in lidstaten die niet onder Interrail vallen, zoals Letland, Cyprus en Malta. Het duitse EP-lid Manfred Weber, een van de politici die het voorstel leidde, vertelde het Europese Parlement dat het idee achter de regeling was om jongeren de mogelijkheid te bieden om ‘in drie weken binnen een periode van twee jaar de schoonheid en diversiteit van Europa te laten ontdekken.’

Op dit moment kunnen mensen met een Interrail Pass reizen naar 30 verschillende landen. De prijs voor 12 tot 27 jarigen begint bij €296 voor een Pass waarmee je 15 dagen lang elke dag kunt reizen.

Meer treinen? Stap in de Escape Train en los het raadsel op van de murder on The Orient Express.

Openingsbeeld: BarrySheene / iStock