De mooiste route langs de kust van de Verenigde Staten

Gesponsord door littleamerica.nl

De meest unieke rondreis door de Verenigde Staten neemt je mee langs de kust van de Stille Oceaan. Eerst over de Highway 101 en dan van het stadje Leggett in Noord-Californië over de dromerige kustweg Highway Number 1 naar Los Angeles. Over 1147 km slingert de droomweg zich in krappe haarspeldbochten langs de kust van de Stille Oceaan. Met palmstranden, geweldige bruggen, prachtige duinlandschappen, golven die tegen granietrotsen beuken, ruige rotskusten en hoge bergen. Deze route is werkelijk uniek. Wie hem eenmaal heeft gereden, komt zeker terug!

Seattle, Forks, Quinault en Newport

Je gedroomde kustroute begint in Seattle. Daarna voert het eerste deel van de reis je via Highway 101, langs het Olympic National Park, naar het slaperige stadje Forks. Forks is niet alleen populair vanwege de Twilight-films, maar heeft ook een prachtig strand en oude indianenstammen. Ga verder op Highway 101 naar Quinault. Hier vind je geweldige wandelpaden en nodigt Lake Quinault je uit om te zwemmen. Vervolgens ga je zuidwaarts langs de Pacifische kust naar het kleine, rustige kustplaatsje Newport. Langzaam keer je de staat Oregon de rug toe en rij je naar de "Golden State’: Californië.

Eureka, Mendocino en San Francisco

Het Californische stadje Eureka is de volgende bestemming op je reis. Het Redwood National Park, met zijn reusachtige sequoia's, ligt op je weg. Mis ook Eureka's historische oude stad met zijn prachtige waterkant niet, voordat je verder rijdt naar Mendocino. Dit is een klein kuststadje dat bestaat uit Victoriaanse herenhuizen. Op weg naar San Francisco kom je door de wereldberoemde Sonoma Valley, voordat je uiteindelijk de rode Golden Gate Bridge oversteekt naar San Francisco.

San Simeon, Solvang en Santa Barbara

De volgende etappe van de autoverhuur brengt je naar de kleine badplaats San Simeon. Daar moet je een omweg maken naar de heuveltoppen van de Santa Lucia Mountains om het droomkasteel Hearst Castle te bezoeken. Van San Simeon ga je de Santa Ynez Valley in naar het "Deense" dorp Solvang, een stadje met een Deense vakwerkstijl. De volgende droomstad op je kusttour is niet minder uniek: Santa Barbara. Het stadsbeeld van Santa Barbara is door en door Spaans-Mexicaans, wat het samen met het prachtige strand en een van de beste s tot een ware oase van welzijn maakt.

Los Angeles en San Diego

Beleef de beroemde Walk of Fame, de Santa Monica Pier, de Universal Studios, de Warner Bros. Studios of Disneyland in Anaheim. Ga voor de verandering eens naar een van de vele beroemde stranden van LA, zoals Malibu Beach, Newport Beach of het surfstrand Huntington Beach. Hierna kom je aan bij het laatste punt van je reis: San Diego. San Diego heeft veel te bieden en is vooral een populaire bestemming onder watersportliefhebbers. Met San Diego loopt een onvergetelijke, droomachtige reis langs de Amerikaanse westkust ten einde.

Deze content is geleverd door onze partner littleamerica.nl. De tekst reflecteert niet noodzakelijkerwijs onze redactionele visie.

Openingsbeeld: Ultima_Gaina/iStock