Australië heeft een nieuw Big Thing

Redactie Lonely Planet

De "Big Things" van Australië zijn gigantische beelden die je op roadtrip door het land kunt bewonderen, zoals de Big Pineapple, Big Lobster en Big Merino. En Queensland heeft nu een nieuwe titaan!

Het eerste "Big Thing" van Australië werd al in 1964 geplaatst; een gigantisch beeld van een banaan, de Big Banana, waarmee het kustplaatje Coffs Harbour bezoekers wilde trekken. Er volgde een ware rage; door het hele land werden Big Things uit de grond gestampt. Big Pineapple is misschien wel de beroemdste van de grote dingen. De ananas in Woombye, Queensland is met 16 meter 's werelds grootste ananas.

Big Merino in Goulburn, New South Wales | Foto: kokkai / iStock

Maar niet alleen fruit werd verheven, door het land heen en vooral in de staten New South Wales en Queensland kun je alles vinden van een Big Golden Guitar van 12 meter tot een Giant Koala van 14 meter en de Big Merino, een gigantisch schaap van 15 meter hoog. En nu is er dus een nieuwe titaan in Queensland: de Big Watermelon! De 9 meter hoge watermeloen staat in het plaatsje Chinchilla in Queensland.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door WIN News Toowoomba (@winnewstoowoomba) op

Het nieuwe grote ding werd niet zomaar gekozen; Chinchilla organiseert elke twee jaar MelonFest; een groot meloenfestival met activiteiten zoals een meloenrodeo, een hardloopwedstrijd waarbij de deelnemers een meloen moeten dragen en zelfs "meloenskiën" - een sport waarbij je meloenen als klompen aan je voeten draagt en een helling vol geplette meloenen afglijdt. In 2019 bestaat het festival 25 jaar en zal het van 14 tot 17 februari gevierd worden.

Lees ook: Bewonder het smerigste voedsel op aarde in het Disgusting Food Museum

Openingsbeeld: Istimages / iStock