Zou jij op een vliegtuig zonder bestemming stappen?

Redactie Lonely Planet

Sommige reizigers willen zo graag weer een vliegtuig instappen dat verschillende luchtvaartmaatschappijen bestemmingenloze reizen aanbieden. 

In een poging om een ​​deel van het door de pandemie verloren geld terug te krijgen, overweegt Singapore Airlines om drie uur durende vluchten door het land te lanceren die vertrekken van en terugkeren naar Changi Airport. Singapore heeft strikte COVID-19 regels en voorschriften. De grenzen blijven gesloten voor kortetermijnbezoekers, en degenen die wel toestemming krijgen om het land binnen te komen, moeten 14 dagen in quarantaine en worden gecontroleerd door een elektronisch polsbandje om ervoor te zorgen dat ze het huis niet verlaten.

Singapore is niet de enige luchtvaartmaatschappij die vluchten zonder bestemming start. In juli en augustus lanceerde EVA Air in Taiwan speciale vluchten met Hello Kitty-thema, waarvan sommige aan de grond bleven gedurende de ‘ervaring’. Passagiers kregen wel een enorme upgrade voor hun maaltijden aan boord, die werden bereid door sterrenchef-kok Motokazu Nakamura.

In oktober biedt Qantas, de nationale luchtvaartmaatschappij van Australië, ook een zeven uur durende '"joy flight" aan op een Boeing 787 Dreamliner vanuit Sydney die over het Great Barrier Reef en Uluru gaat voordat hij weer landt, en de 134 beschikbare stoelen waren in 10 minuten uitverkocht. ‘Zoveel van onze frequent flyers zijn gewend om om de week in een vliegtuig te zitten en vertellen ons dat ze de ervaring van het vliegen net zo missen als de bestemmingen zelf’, zei Qantas 'CEO Alan Joyce in een verklaring.

Qantas heeft de excursie gebrandmerkt als een rondvlucht en zegt dat het ‘CO2- en kostenneutraal zal zijn’. De middelste stoelen worden niet gebruikt, maar niet om afstandsredenen: de luchtvaartmaatschappij wil alle passagiers een goed zicht garanderen vanuit de ramen van het vliegtuig.

Openingsbeeld: spooh / iStock