Zorgeloos met de auto op vakantie? Dit moet je weten

Gesponsord door Autoverzekering.nl

Het is bijna zo ver om je spullen te gaan pakken en met de auto naar het zonnige zuiden te rijden. Ondanks de lange zit brengt op vakantie gaan met de auto veel voordelen met zich mee. Je kunt gaan en staan waar je wilt en onderweg kun je jouw favoriete hitjes draaien. Wil je geheel zorgeloos met je roadtrip beginnen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een goede autoverzekering. In dit artikel lees je alle tips en tricks voor een zorgeloze autovakantie!

Vergelijk verschillende autoverzekeringen

Het is belangrijk dat je een autoverzekering hebt die bij jouw auto of vakantie past. Ga je veel door de bergen rijden? Dan is het verstandig om een hogere dekking te nemen. Controleer bij elke verzekering ook of je voldoende bent verzekerd voor het buitenland. Bij sommige basisverzekeringen wordt pech hulp in het buitenland namelijk niet vergoed. Wil je toch dat extra stukje zekerheid? Neem dan een aanvullende verzekering. Vergelijk hierbij altijd verschillende aanbieders zodat je zeker weet dat je een goede match hebt voor jouw persoonlijke situatie.

Neem een groene kaart mee

Bij het afsluiten van een autoverzekering ontvang je van je verzekeraar een groene kaart. De groene kaart toont aan dat je verzekerd bent en geldt voor alle Europese landen. Neem deze kaart dus mee op vakantie zodat je, in het geval van pech, altijd kunt aantonen dat je bent verzekerd. Hierbij gelden bij een paar landen een uitzondering, welke dit zijn vind je terug op je groene kaart.

Controleer of je de juiste veiligheidsaccessoires bij je hebt

Om geheel zorgeloos met de auto te vertrekken, is het belangrijk dat je beschikt over de juiste veiligheidsaccessoires. In sommige landen zijn deze accessoires verplicht. Controleer voor vertrek dus goed welke jij precies nodig hebt. Zo heb je bij een bezoekje aan onze zuiderburen al verplicht een veiligheidshesje nodig en verplicht Frankrijk om een alcoholtester in je bezit te hebben.

Je bent bijna klaar om te gaan!

Nu weet je waar je op moet letten voordat je vertrekt naar je vakantiebestemming. Heb je een kleiner budget of ben je niet zo lang onderweg? Bekijk dan deze goedkope autoverzekering. Hier vergelijk je de goedkoopste autoverzekeringen van Nederland zodat je nooit te veel betaald. Heb je alles geregeld? Dan is het tijd om al je favoriete meezingers te downloaden zodat je ook zonder internetverbinding kunt genieten van de hitjes. Je zorgeloze autovakantie kan nu beginnen!

Deze content is geleverd door onze partner Autoverzekering.nl. De tekst reflecteert niet noodzakelijkerwijs onze redactionele visie.