Zijn deze vliegtuigstoelen de toekomst van economyclass?

Redactie Lonely Planet

Als het aan dit bedrijf ligt, gaat vliegen met economyclass een stuk prettiger worden. De startup Sephyr Aerospace wil krappe stoelen ruimer en comfortabeler maken voor passagiers.

Het bedrijf heeft de zogenaamde Zephyr-stoel ontworpen, wat in feite een combinatie is van twee stoelen boven elkaar en een bed die in bestaande cabines van commerciële luchtvaartmaatschappijen kan worden gebouwd. Bovendien helpt het ontwerp luchtvaartmaatschappijen om te voldoen aan sociale afstandsregels. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ID Travel by Amanda Corrêa (@viajeidtravel) op

Passagiers kunnen boven en onder elkaar zitten als een soort stapelbed met behulp van een uittrekbare ladder voor de bovenste plaatsen. Met het multifunctionele stoelontwerp heb je ook de mogelijkheid om volledig plat te liggen, in een hoek te loungen of rechtop te zitten met je benen uitgestrekt.

Jeffrey O'Neill, CEO van Zephyr Aerospace bedacht het concept nadat hij moeite had om zich op zijn gemak te voelen terwijl hij in de premium economy class zat op een vlucht van 19 uur van New York naar Singapore. Hij vergeleek de ervaring met een andere langeafstandsreis die hij in Argentinië met de bus had gemaakt, waarbij gebruik werd gemaakt van stapelbedden om passagiers de ruimte te geven zich uit te rekken en te slapen. O'Neill was van mening dat design net zo goed zou kunnen werken in vliegtuigen, waardoor passagiers in de economy class een vergelijkbaar comfortniveau hebben als business class-passagiers.

Het lijkt op een concept dat wordt getest door Air New Zealand, bekend als Economy Skynest. De Skynest heeft drie rijen bedden met elk twee bedden en ziet eruit als een stapelbed of cabinehotel.

Openingsbeeld: frimufilms / iStock