Zes bestemmingen voor solo-reizigers

Redactie Lonely Planet

De populariteit van solo-reizen stijgt al jaren, en dit betekent dat er ook steeds meer opties zijn voor de alleenreizende toerist. Een nieuw onderzoek heeft de zes beste bestemmingen voor solo-reizigers op een rijtje gezet.

WeSwap, een internationaal geldwissel-platform, nam in 2019 bij meer dan 2000 volwassenen in het Verenigd Koninkrijk een enquete af om erachter te komen wat op het gebied van kwaliteit en veiligheid de beste landen zijn om alleen heen te reizen.

Het idyllische winterlandschap van Turku, Finland. Foto: izhairguns / iStock

Finland
Finland is momenteel het gelukkigste land ter wereld, en dit lijkt ook op bezoekers z’n werking te hebben. Naast het gelukkigste land, werd Finland ook genoemd als een van de veiligste landen om solo te bezoeken.

Nieuw-Zeeland
Verlies jezelf in de prachtige, uitgestrekte landschappen van Nieuw-. Foto: Zeeland. Het land net als buurland Australië een populaire bestemming voor (solo) backpackers.

Het uitgestrekte groene landschap van Nieuw-Zeeland. Foto: Leelakajonkij / Shutterstock

Uruguay
Uruguay kent een van de laagste criminaliteitscijfers van heel Amerika, en is mede daarom een geschikt land om in je eentje op reis te gaan.

Japan
Japan is door haar unieke steden en fantastisch eten eigenlijk voor iedereen een bucket-list bestemming. In een miljoenenstad als Tokyo, ga je je in ieder geval niet eenzaam voelen.

Uitzicht op de Mt. Fuji in Tokyo, Japan. Foto: Sean Pavone / iStock

Nederland
Natuurlijk mag ons eigen landje niet ontbreken. Amsterdam staat bekend om het (wilde) uitgaansleven, maar toch is onze hoofdstad nog steeds een van de veiligste steden ter wereld.

Canada
Canada is alleen al vanwege de prachtige natuurgebieden een fantastisch land om te bezoeken, en met de ultra-vriendelijke Canadezen zal socializen ook geen enkel probleem worden.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat er vooral onder vrouwen steeds meer vraag is naar een solo-reis. In een onderzoek van Wanderwoman Travel dat eind 2018 gepubliceerd werd, werd Japan verkozen tot beste bestemming voor vrouwelijke solo-reizigers, gevolgd door Frankrijk en Spanje. Volgens Google Trends is de vraag naar vrouwelijke solo-vakanties sindsdien gestegen met 131%, en werd er in 2018 honderdmiljoen keer naar gezocht.

Daarnaast merken ook vliegmaatschappijen dat er een trend ontstaat bij vrouwelijke reizigers. Uit onderzoek is gebleken dat 50% van de vrouwen wereldwijd een solo-reis gemaakt heeft en 75% het in de komende jaren van plan is. Bovendien ontdekte WeSwap dat 56% van de vrouwen op vakantie gaan belangrijk vinden voor hun welzijn, en dat het voor 34% zelfs het ultieme spaardoel is.

Liever mensen om je heen? Deze nieuwe reisorganisatie verbindt vrouwen door groepsreizen.

Openingsbeeld: den-belitsky / iStock