Zeeschildpadden over de hele wereld doen het goed zonder mensen op het strand

Redactie Lonely Planet
Zeeschildpadden over de hele wereld doen het goed zonder mensen op het strand

eeschildpadden over de hele wereld gedijen zonder mensen op de stranden

Tijdens een normaal nestseizoen in het voorjaar worden zeeschildpadden over de hele wereld geconfronteerd met een aantal obstakels; van drukke stranden en afleidende lichten tot drukke wateren en vervuilde habitats. Maar met de pandemie die mensen weghoudt, floreren deze zeedieren.

In Florida beginnen de stranden net weer open te gaan voor het publiek, maar toen ze gesloten waren, nestelden de schildpadden zich in recordaantallen. Op Juno Beach, een van 's werelds dichtst genestelde zeeschildpadstranden ter wereld, had het Loggerhead MarineLife Center vorige week 101 lederschildpad- en ten minste drie onechte karetschildpadnesten gevonden, aldus de organisatie.

In Thailand, waar de grens sinds eind maart voor buitenlanders is gesloten en sinds begin april een avondklok geldt, doen de kwetsbare lederschildpadden het ook goed. Reuters meldt dat de autoriteiten sinds afgelopen november 11 schildpadnesten hebben gevonden - het hoogste aantal in 20 jaar.

De Braziliaanse stad Paulista biedt onderdak aan vier soorten schildpadden en heeft dit jaar meer dan 300 broedplaatsen gezien, meldde The Guardian eind maart. Bekend om hun puntige bek en hun klassieke schildpatronen, worden karetschildpadden geclassificeerd als ernstig bedreigd door het Wereld Natuur Fonds - en eerder in het seizoen kwamen er volgens de Guardian bijna 100 van hen op één dag uit in Paulista.

Op 11 april kondigde Padre Island National Seashore's Division of Sea Turtle Science and Recovery de ontdekking aan van het eerste Kemps zeeschildpadnest in Texas, en de week daarop meldde de Sea Turtle Conservancy in Tortuguero, Costa Rica, 45 lederschildpadnesten, drie groene zeeschildpadnesten en een karetschildpadnest.

Openingsbeeld: ShaneMyersPhoto / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram