Wordt zen met ringstaartmaki’s in dit Engelse hotel

Redactie Lonely Planet
Wordt zen met ringstaartmaki’s in dit Engelse hotel

Normaal gesproken ga je bij een bezoek aan het Lake District rustig herten en vogels spotten, maar dit luxe hotel in Engeland brengt daar verandering in door yogalessen met ringstaartmaki’s.

Armathwaite Hall, een luxe hotel en spa in het Engelse Lake District, is gelegen in een 400 hectare groot natuurreservaat in de buurt van Keswick. Het hotel grenst aan het Lake District Wildlife Park, waar tal van verschillende dieren leven. Hierdoor kunnen de ringstaartmaki’s, die gewoonlijk niet in het gebied leven, geleend worden voor een potje yoga.

Het hotel biedt verschillende wellness programma’s, maar eentje springt er (letterlijk) tussenuit. “Lemoga”, of te wel yoga met lemurs (ringstaartmaki’s), heeft na eerdere yogatrends met katten en zelfs geiten, wereldwijd de aandacht getrokken.

Het hotel zegt in een verklaring dat ‘ringstaartmaki’s voor zowel yoga-nieuwkomers als doorgewinterde yogi’s fantastische workout partners zijn, en alleen al door hun aanwezigheid helpen om stress en je bloeddruk te verlagen. Er wordt zelfs gesuggereerd dat de diertjes verre voorvaders zijn van mensen’.

Lemoga is maar een van de vele “meet the wildlife”-programma’s die het hotel biedt. Ook kun je wandelen met alpaca’s, vissen, tapirs verzorgen en een roofvogel demonstratie meemaken.

Meer informatie over het hotel en Lemoga vind je op de website.

Openingsbeeld: aiqingwang / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram