Word jij de winnaar van de WWF-Frans Lanting Photo Award 2018?

Redactie Lonely Planet

Internationaal topfotograaf en ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds Frans Lanting heeft zijn naam verbonden aan de WWF Frans Lanting Photo Award. Een unieke fotowedstrijd om natuurfotografen en -liefhebbers van alle leeftijden te inspireren. Je hebt nog tot 10 september de tijd om misschien wel de winnende foto in te sturen.

Tijdens de wedstrijd wordt opgeroepen om Wereld Natuur op de foto te zetten. Daarvoor hoef je niet ver op reis, want Wereld Natuur is ook in Nederland te vinden. De Photo Award is opgedeeld in drie categorieën: Volwassenen (18+), Young Talent (13-17) en Kids (6-12). De winnaar in de categorie Volwassenen wint onder andere een projectreis om het werk van het Wereld Natuur Fonds te fotograferen.

Winnaar 2017

De winnaar van 2017, Koen Hoekemeijer, reisde samen met jurylid en natuurfotograaf Jasper Doest af naar de bijzondere Galapagoseilanden. Bekijk hier een selectie van de prachtige foto's die hij daar maakte.

Meedoen?

Houd je net zo veel van de natuur als van fotograferen? Je kunt nog tot 10 september 2018 foto's insturen via wwf.nl/photoawardHet is belangrijk dat je foto een verhaal vertelt. Wat zie je? Het gedrag van een dier, een natuurverschijnsel, de invloed van mensen op natuur? Elke deelnemer kan maximaal 5 foto's insturen. Per categorie kiest de jury de beste 10 foto's. De jury bestaat uit Frans Lanting, Jasper Doest, Humberto Tan, Kim Feenstra, Marieke Wiegel en Christiaan van der Hoeven. Op de in totaal 30 foto’s die door de jury zijn genomineerd kan in de stemperiode (najaar 2018) gestemd worden voor de publieksprijs. De in totaal 4 winnaars worden vervolgens eind 2018 door de jury bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in het Fotomuseum.

Wat kun je winnen? 

De winnaar van de categorie Volwassenen wordt beloond met:

  • De WWF-Frans Lanting Photo Award
  • Een projectreis naar Zambia om het werk van het Wereld Natuur Fonds te fotograferen
  • Een gesprek met Frans Lanting voorafgaand aan de reis en feedback achteraf op de gemaakte foto's
  • Een publicatie in het WWF-Fotoboek

De winnaars van de categorie Kids,Young Talent en de Publieksprijs worden beloond met:

  • De Photo Award passend bij de categorie
  • Een tocht boven Nederland met de WWF-luchtballon
  • Een publicatie in het WWF-Fotoboek
  • Een meet & greet met Jasper Doest
  • Een verblijf in Center Parcs

Kun je nog wel wat tips & tricks gebruiken voor het maken van een mooie foto? Kijk dan hier voor advies van onder andere Frans Lanting himself!

Openingsbeeld: Koen Hoekemeijer