Word eigenaar van een mini-eiland langs de Siciliaanse kust

Redactie Lonely Planet
Word eigenaar van een mini-eiland langs de Siciliaanse kust

Begin dit jaar werden huizen op Sambuca di Sicilia al aangeboden voor het symbolische bedrag van €1, en nu is het zelfs mogelijk om een heel Siciliaans eiland te kopen. De huidige eigenaars van het Isola delle Femmine (letterlijk: Eiland van de Vrouwen) proberen het eiland al jaren te verkopen, en bieden het nu voor een bedrag van 1 miljoen euro aan.

Het eiland ligt een kleine 300 meter van het dorp Capaci aan de Siciliaanse kust, en maar een enkele kilometers van de hoofdstad Palermo. Het piepkleine eiland, met rondom de blauwe Tyrreense zee, biedt een traditioneel Mediterraans landschap. Ondanks de aantrekkelijke kwaliteiten is het eiland, behalve salamanders en zeemeeuwen, nog altijd onbewoond.

Isola delle Femmine, gezien vanaf de Siciliaanse kust. Foto: 4zoom4 / iStock

Volgens de legende heeft het “Eiland van de Vrouwen” haar naam te danken aan dertien Turkse meisjes die door het plegen van afschuwelijke misdaden moesten leven in het enige, inmiddels vervallen gebouw op het eiland. Het is echter aannemelijker dat de naam komt van het Arabische woord “fim”, vanwege de smalle doorgang tussen het eiland en de Siciliaanse kust.

Welk verhaal je ook mag geloven, het eiland heeft ontegenzeggelijk veel charme en is klaar om weer bewoond te worden. Meer informatie over het eiland vind je op de website.

Reis naar Sicilië? Dit zijn vijf speciale wijngaarden op het Italiaanse eiland. 

Openingsbeeld: EleSi / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram