Word burger van het Great Barrier Reef en help het te beschermen

Redactie Lonely Planet

Een nieuwe sociale beweging is gelanceerd in Australië om mensen over de hele wereld te betrekken bij het behouden van het Great Barrier Reef. Word burger van het rif en help via een globaal platform het te beschermen.

Citizens of the Great Barrier Reef gebruikt digitale technologie om mensen aan te sporen kleine veranderingen te maken in het dagelijks leven die het rif ten goede komen. Je kan je aansluiten bij de beweging en inspiratie opdoen hoe jij mee kan helpen, zelf initiatief nemen en een actie opzetten of anderen inspireren. Alle dingen die jij persoonlijk doet worden bijgehouden en zo zie je wat jouw invloed is op het behouden van het rif. 

Andy Ridley, oprichter van Citizens of the Great Barrier Reef vertelt: 'Wij zijn de generatie die de kracht hebben om het Great Barrier Reef te redden. Nu is het juiste moment om die kracht ook te gebruiken. Al gebruik je geen plastic wegwerpflesjes meer, of koop je geen rietjes voor in je dinken; zelfs deze kleine veranderingen zijn van groot belang wanneer je alles bij elkaar op telt.' 

In het begin van 2018 opent het platform en kunnen burgers én organisaties initiatief nemen om hun eigen acties te starten. Sluit je aan bij de beweging, zie hoe jij het milieu beïnvloedt en inspireer andere mensen om hetzelfde te doen. 

Een grote doorbraak geeft nieuwe hoop voor het herstellen van het rif, lees er hier meer over!

Openingsbeeld: ltos / iStock