Wonderlijke wateren: Anse Source D'Argent

Redactie Lonely Planet

Het strand langs deze schitterende kust wordt tot de mooiste tien van de wereld gerekend. Ga tussen de enorme rotsblokken op zoek naar een privéplekje.

Zodra je voet op het beroemdste strand van de Seychellen zet, begrijp je waarom dit prachtige gebied in de Indische Oceaan tot de beste strandbestemmingen ter wereld wordt gerekend. Te midden van kristalhelder tropisch water en omzoomd door kokospalmen en enorme granietrotsen is deze ongerepte zandstrook op het eilandje La Digue bijna te mooi om waar te zijn.

Er zijn wel wat guesthouses op La Digue zelf, maar de meeste mensen maken een dagtocht vanaf buureiland Praslin. Vanaf de jachthaven is het een wandeling van 2,7 km, maar huur een fiets als je meer tijd op het strand zelf wilt doorbrengen. Je bereikt het strand via de kokosnotenplan- tage van L’Union Estate, die daarvoor een entreegeld heft (of je moet door het water willen waden), maar het is absoluut de moeite waard voor een paradijselijk dagje op het strand.

Land Seychellen •Regio Eiland La Digue • Type strand • Prijs SCR 115 • Geschikt voor kinderen ja

Kan ik er snorkelen?

Alleen als het hoogwater is. Bij eb kun je de vele getijdenpoelen verkennen.

Hoe veilig is het verderop langs de kustlijn?

Laat het hoofdstrand achter je en zoek een van de vele ministrandjes op in de alkoven tussen de granietformaties langs de kust. Doe waardevolle spullen in een waterdichte tas, want de rotsen kunnen glad zijn. Heb je gevoelige voetzolen, draag dan waterschoenen.

Kan ik er lunchen?

Je kunt een drankje krijgen bij de leuke beachbar aan het einde van het zandpad langs het strand, maar er zijn geen plekken in de buurt om iets te eten. Neem dus een lunchpakket mee als je niet op La Digue verblijft, maar vanaf Praslin komt.

Is er verder nog iets te beleven op La Digue?

Op de L’Union Estateplantage moet je zeker de Seychellenreuzen- schildpadden gaan bekijken.

Openingsbeeld: alxpin / iStock