Winter is coming: op deze skipistes kun je in oktober al terecht

Redactie Lonely Planet

De dagen worden korter en de temperaturen beginnen te dalen. Dat kan maar één ding betekenen: winter is coming. Kan jij niet wachten om weer van hagelwitte pistes naar beneden te sjezen? Gelukkig voor jou gaan de eerste pistes binnenkort alweer open. De Amerikaanse reisorganisatie Topdek Travel heeft, speciaal voor de diehard wintersportfanaten, een lijst opgesteld van pistes wereldwijd die in oktober alweer opengaan. 

De eerste wintersporters zijn per oktober alweer welkom in de Oostenrijkse Alpen. Hoewel de Alpen topfavoriet zijn in Europa, is het zeker niet de enige Europese winterbestemming. Heb je wel eens gedacht aan de Balkan? De Bulgaarse Balkan in het bijzonder, met bergen rondom de hoofdstad Sofia, opent zijn pistes verderop in oktober ook alweer. 

Heb jij het wel een beetje gezien met Europese pistes? Zoek je heil dan aan de andere kant van de wereld in Nieuw-Zeeland. Maar weinig mensen weten dat je hier voor je wintersport prima terecht kan. Hoewel oktober er in het vroege voorjaar valt, zijn de bergen rond Queenstown nog prima toereikend om met je ski’s of snowboard te trotseren. En ben je de pistes even zat? Dan kent het gebied voldoende andere alternatieven om een adrenalineboost van te krijgen. Rondom Queenstown kun je namelijk perfect bungeejumpen en skydiven. De ideale bestemming voor de daredevils onder ons dus!

Begint het bij jou ook weer te kriebelen als je dit ziet? | Foto: Yulkapopkova / iStock

Ook in Japan ben je begin oktober alweer van harte welkom op de piste. Zowel op het meest noordelijk gelegen eiland Hokkaido, als op het eiland Honshu kun je met je winterkriebels goed terecht. Niet alleen kun je op de (misschien opgespoten) hellingen prima skiën of snowboarden, ook kun je in de directe omgeving bezoekjes aan sneeuwapen of sake-brouwerijen brengen.

Canada kan in deze lijst natuurlijk niet ontbreken. De Canadese bergen, zoals bijvoorbeeld in de buurt van Whistler, staan garant voor uitzonderlijke ski en snowboard avonturen. Ze waren niet voor niets het strijdtoneel van de Olympische winterspelen in 2010. En de après-ski mogelijkheden rondom Whistler mogen zeker niet ongenoemd blijven. 

Is skiën je absolute passie en wil je er je droombaan van maken? Vergeet dan niet dat je nog steeds tijd hebt om te solliciteren voor deze bizarre vacature van ski.com.

Openingsbeeld: Borchee / iStock