Wil je in 2020 de Inca Trail lopen? Begin dan nu met plannen

Redactie Lonely Planet
Wil je in 2020 de Inca Trail lopen? Begin dan nu met plannen

Reizigers die de Inca Trail naar Machu Picchu in 2020 willen bewandelen, moeten nu beginnen met plannen; de vergunningen voor de epische trek zijn nu te koop. 

De Peruaanse overheid vereist dat reizigers een vergunning hebben om het beroemde pad op te gaan en dat ze met een geregistreerde touroperator reizen. Er worden slechts 500 vergunningen per dag vergeven, waaronder slechts 200 reizigers en 300 gidsen en dragers, om zo het pad en de omliggende ecosystemen te beschermen. Omdat bezoekers de tocht alleen met een bedrijf kunnen maken, zullen de meeste touroperators de vergunningen namens reizigers afhandelen. Omdat de vergunningen voor volgend jaar op 1 oktober beschikbaar zijn gesteld, is het goed om nu een planning te maken als je je reis werkelijkheid wilt laten worden.

Hoewel de vierdaagse trektocht op de Inca Trail een van de beroemdste wandelingen in Zuid-Amerika is, zijn er andere manieren om Machu Picchu te bereiken, zoals de Salkantay Route - een vijf-tot-acht-daagse wandeling - en de Lares Route, die door de hooglanden van de Lares-vallei loopt. Voor degenen die de verloren stad van de Inca's willen zien zonder te wandelen, is het ook mogelijk om er te komen met de treinen en bussen die naar de nabijgelegen nederzetting Aguas Calientes gaan. 

Als je weg wilt van de drukte op weg naar Machu Picchu, maar toch ongelooflijke Inca-ruïnes wilt zien, kun je naar Choquequirao gaan, waarvan wordt gedacht dat het drie keer zo groot is als Machu Picchu, maar aanzienlijk minder wordt bezocht.

Openingsbeeld: coopermoisse / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram