Wereldse cocktail voor het weekend: de Negroni

Redactie Lonely Planet

Het verhaal gaat dat de Negroni ontstond in het jaar 1919. De Italiaanse Graaf Camillo Negroni was aan het drinken in de Casoni Bar in Florence en wilde graag iets met wat meer pit dan zijn gewoonlijke americano (Campari, rode vermouth en mineraalwater). Een schrandere barkeeper verwisselde het water voor gin en de rest is geschiedenis.

De populariteit van de cocktail is de laatste tijd omhoog geschoten dankzij de ambachtelijke-ginbeweging en een heropleving van de liefde voor bittere smaken. Dit dieprode, sterke en verfrissende drankje is de eerste keus van een Italiaanse barman na een lange, zware werkdag, dus waarom niet ook die van jou? Een negroni smaakt het beste op een laagje ijs met een sinaasappelschil of -partje aan de rand. Het is een krachtige, verfrissende drank die het beste gedronken kan worden als aperitief.

Ingrediënten

  • 1 deel gin
  • 1 deel Martini Rosso
  • 1 deel Campari
  • ijsblokjes
  • een sinaasappelschil als garnering

Methode

  • Meng alle vloeibare ingrediënten in een glas met ijs.
  • Hang een sinaasappelkrul aan de rand.

Een palazzo uit de 13de en 16de eeuw is een prima plek voor je eerste negroni. Locale is een verscholen drink- en eetgelegenheid. De inrichting is een theatrale mix van originele architectonische elementen, antieke meubels en een verticale tuin. De beste plek om hem te drinken is aan de bar, terwijl je toekijkt hoe een mixoloog de beste cocktails van de stad maakt (localefirenze.it).

Manifattura is een ongegeneerde ode aan de Italiaanse geest. Achter de bar staat Fabiano Buffolini, een van de beste mixologen van Florence, een negroni te maken. Toscaanse cicchetti (kleine bordjes) zijn de perfecte aanvulling op de drank en er klinkt Italiaanse muziek uit de jaren 50. Kijk op de Facebookpagina voor nieuws over thema-avonden, cocktail-lessen en andere evenementen (Piazza di San Pancrazio 1/r).

Openingsbeeld: MarianVejcik / iStock