Welkom in de toekomst; hoe reizen gaat veranderen in 2019 dankzij nieuwe technologie

Redactie Lonely Planet

Welke nieuwe technologische hoogstandjes gaan het reizen voor ons in het nieuwe jaar nog aangenamer maken? Wij hebben een lijstje samengesteld van onze vijf favoriete nieuwe uitvindingen die ons hopelijk aangename verbeteringen zullen brengen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Citroën (@citroen) op

Weg met wagenziekte

Deze ongebruikelijke brillen zien er misschien niet al te fashionable uit maar voor degenen die vaak last hebben van wagenziekte zijn ze de ultieme reisaccessoire.

De brillen zijn ontworpen door autofabrikant Citroën. De vloeistof in de ringen creëren een neppe horizon die de signalen tussen je ogen en oren, die wagenziekte veroorzaken, voor de gek houden. De brillen werken binnen 12 minuten voor 95% van de mensen die ze tot dusver hebben uitgeprobeerd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lonely Planet NL (@lonelyplanetnl) op

Boek een vlucht met een Instagram screenshot

Ook op jouw Instagram feed komen waarschijnlijk dagelijks jaloersmakende plaatjes van ultieme droombestemmingen voorbij. Vliegtuigmaatschappij EasyJet heeft het met een nieuwe functie makkelijker dan ooit gemaakt om rechtstreeks een vlucht naar de specifieke bestemming te boeken.

EasyJet’s Look&Book is een zoekfunctie waar je screenshots van Instagram kunt uploaden waarna de app de beste route en vluchtopties naar de bestemming in kwestie voor je uitzoekt. Momenteel is de app al te gebruiken voor plekken in Europa en Noord-Afrika en de vliegtuigmaatschappij hoopt snel uit te breiden wanneer ook Pinterest en Snapchat met de app te gebruiken zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door DWIGITAL MEDIA (@dwigital21) op

Bescherm je rug met deze zwevende backpack

Tijdens het hiken heeft je rug het soms zwaar te verduren onder de kilo’s die je in je backpack meezeult. Deze uitvinding gaat ervoor zorgen dat je schouders en rug enigszins worden ontlast, we hebben het over, jawel, een zwevende rugzak.

De HoverGlide is in drie maten beschikbaar. De tas is op twee frames bevestigd die ervoor zorgen dat de tas altijd op gelijke hoogte blijft, denk aan het hoofd van een kip. Dit vermindert de belasting van je rug en schouders en maakt dat jij sneller kunt lopen zonder meer energie te verbranden. Welkom in de toekomst…

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Somadome (@somadome) op

Rust uit en laad op in airport airpods

Moet je onderweg lang wachten op de volgende vlucht? Dan kun je ervoor kiezen om de nabijgelegen stad te ontdekken, je kapot te irriteren aan alle reizigers en drukte om je heen óf je kunt opladen en bijkomen in deze wel heel futuristisch uitziende pods.

De eerste pod, de AirPod, is een privé capsule met een comfortabele stoel die je om kunt toveren naar een bed. Ook is er ruimte voor je bagage, kun je al je elektrische apparaten opladen en gebruikmaken van wifi en Netflix. Dat alles voor een luttele $15 per uur. Het bedrijf hoopt de eerste 100 pods in het eerste kwartaal van 2019 op verschillende luchthavens te hebben staan.

Een kleinere versie van de pod  is de Somadome, een high-tech meditatie booth met kleurentherapie en ontspannende geluiden ontworpen om jou in een ontspannen en relaxte staat van doen te helpen. Ook zijn er instellingen in de Somadome die je helpen de jetlag te tackelen dus verbaas je niet als je deze futuristische capsules binnenkort op een luchthaven tegenkomt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door SnappyScreen, Inc. (@snappyscreen) op

Nooit meer een plekje missen met je zonnebrand

Vind volledige bescherming tegen de zon, zonder dat ongemakkelijke dansje op het strand te hoeven doen waarbij je een klodder zonnebrand tussen je eigen schouderbladen uit probeert te smeren.

Deze booth, die je hopelijk binnenkort steeds vaker tegenkomt op strandjes en bij zwembaden, is een touchless systeem dat je hele lichaam van zonnebrand voorziet terwijl jij ronddraait op een plaat. Je wordt volledig besproeid met milieuvriendelijke zonnebrand en het is niet eens nodig om het in te wrijven of uit te smeren. De booths poppen steeds meer op in de luxere hotels over de wereld.

Meer reistips voor het komende jaar lees je hier.

Openingsbeeld: Wenjie Dong / iStock