Waarom dit het moment is om Oman te bezoeken

Redactie Lonely Planet

Gelegen op het Arabische schiereiland en met 1700 kilometers aan glinsterende kustlijn is Oman een vakantiebestemming in de lift. Verleidelijke stranden, bijna bijbelse landschappen en natuurlijke schoonheden weten meer en meer bezoekers naar het land te trekken.  

Dat is maar goed ook want het doel van de toeristische organisatie van het land is om het aantal bezoekers te verdubbelen naar vijf miljoen per jaar tegen 2020. Het sultanaat doet grote investeringen om het land zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zoals gedoeloze visumaanvragen en de aanleg van potentieel ‘s werelds beste luchthaven en langste zipline van de wereld.  

Het land is gedreven om het aantal bezoekers een boost te geven maar doet dit op duurzame en voorzichtige wijze. Een aantal aanpassingen is onlangs aangekondigd, waaronder de plannen voor de langste zipline van de wereld in Al Hamra. De zipline wordt geëxploiteerd in het pittoreske bergdorpje Misdat Al Abriyeen met als doel om toerisme in het gebied te boosten.

De natuurlijke schoonheid van het land is eigenlijk al genoeg reden voor een bezoekje aan deze Arabische parel. | Foto: Mienny / iStock

De reis naar het Sultanaat wordt ook makkelijker gemaakt. Visumaanvragen kunnen binnenkort met de Royal Oman Police app worden geregeld en de komst van een e-visum moet de aanvraag nog makkelijker maken. 

Ook wordt de capaciteit van de luchthavens uitgebreid om de gehoopte hoeveelheid bezoekers soepel te kunnen verwerken en deze week wordt de officiële opening van Duqm Airport gevierd. Duqm is de vierde regionale luchthaven in het land en moet als toeganspoort naar de centrale regio’s van het land gaan dienen. De luchthaven heeft capaciteit voor twee miljoen reizigers.  

Maar los van luchthavens, e-visa en ziplines zijn er meer dan genoeg redenen voor een bezoek aan Oman. De lokale bevolking staat bekend om haar gastvrijheid en politieke stabiliteit in de regio maakt het een perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar enorme hoeveelheden zon, cultureel erfgoed en de traditionele Arabische charme.  

Lees meer over deze Arabische parel in het nieuwste Lonely Planet Magazine van februari.

Nu gelijk verder lezen? Dan is deze tweedelige serie over een expeditie naar het Lege Kwartier een aanrader.

Openingsbeeld: de zonsondergang boven hoofdstad Muscat. | Foto: Lingbeek / iStock