Waan je in Game of Thrones met deze bijzondere AirBnb's

Redactie Lonely Planet

Het nieuwste en laatste seizoen van Game of Thrones is gisteren van start gegaan, waardoor het gros van seriekijkend Nederland zich weer in de wereld van Westeros waant. Hoewel een reis naar het fictieve continent helaas buiten de mogelijkheden valt, voel je je met deze vijf Airbnb's toch een beetje getransporteerd naar een paar van de meest iconische plekken uit de serie.

Villa Mediterranean, Kroatië

Deze villa, die een kopie lijkt van de woning van Cersei Lannister in de eerste seizoenen, is tegen een heuvel gebouwd en beschikt over een uitzicht op zee en een privé-sauna. Het huis heeft een klassieke bouwstijl met moderne afwerkingen en is 100 meter verwijderd van de stadsmuren van Dubrovnik, waar de scenes in King’s Landing zijn opgenomen.

Palatial Apartment, Spanje

Voor wie wilt proeven van het luxe leven van de Dornish (maar dan zonder de gruwelijke afloop), zal zich meteen thuisvoelen in deze woning in het Spaanse Sevilla. De paleisachtige studio is gebouwd in 1940 door architect Fernando Chueca en is op loopafstand naar het Kathedraal van Sevilla.

Sunny, Peaceful Chalet, IJsland

Deze chalet in IJsland verplaatst je naar het bevroren landschap North of the Wall. Van oktober tot mei kun je hier (als je geluk hebt) het noorderlicht ervaren, en in de zomermaanden (alleen op het eiland Grímsey) de middernachtzon.

Kasbah Tebi, Marokko

Bij dit gasthuis waan je je in Yunkai op Slaver’s Bay in Essos. Deze authentieke Kasbah is met traditionele technieken compleet gerenoveerd en bevindt zich in de verstevigde stad van Aït-Ben-Haddou, die in 1987 werd toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst.

Drummond Tower, Ierland

Leef in de Victoria Drummond Tower in Drogheda het leven van de Starks in Winterfell. Dit Ierse kasteel werd gebouwd in 1858 en is onlangs omgetoverd tot een kleine woning die een paar maanden per jaar te huur is. 

GoT fan? De grootste Game of Thrones Studio-tour komt naar Noord-Ierland!

Openingsbeeld: stocklapse / iStock