Virgin Hyperloop maakt voor het eerst testrit met passagiers

Redactie Lonely Planet

Voor de eerste keer ooit hebben passagiers veilig en met succes gereisd aan boord van een hyperloop, tijdens een testrit in de woestijn van Nevada. De hyperloop behaalde snelheden van 48 meter per seconde over een afstand van 395 meter.

De test werd georganiseerd door Virgin Hyperloop en liet de twee testpersonen rijden in een cabine op de 500 meter lange DevLoop-testlocatie van het bedrijf in Las Vegas. Eerder vonden hier al meer dan 400 testritten plaats zonder passagiers. De inzittenden maakten hun eerste reis in een nieuw ontwerp van het voertuig, op maat gebouwd om zowel het comfort als de veiligheid van de inzittenden te maximaliseren. De tweezitsversie werd gebruikt om de veiligheid van de technologie te demonstreren, maar er zijn plannen voor een grotere variant die plaats biedt aan 28 passagiers.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Virgin Hyperloop (@virginhyperloop) op

'De afgelopen jaren heeft het Virgin Hyperloop-team gewerkt aan het realiseren van zijn baanbrekende technologie. Met de succesvolle test van vandaag hebben we aangetoond dat deze geest van innovatie de manier waarop mensen overal wonen, werken en reizen in de komende jaren zal veranderen', aldus Sir Richard Branson, oprichter van de Virgin Group.

Het nieuwe XP-2-voertuig is ontworpen met veel van de veiligheidsvoorzieningen die het commerciële hyperloop-systeem ook zal hebben en bevat een protocol dat eventuele problemen kan detecteren en automatisch noodmaatregelen kan activeren.

Met de succesvolle testrit heeft het bedrijf een extra bevestiging dat reizen door middel van een hyperloop op een veilige manier kan worden uitgevoerd. 

Meer informatie over het project is beschikbaar op de officiële Virgin Hyperloop-website.