Vind een nieuw voetbalteam om dit WK voor te juichen!

Redactie Lonely Planet
Vind een nieuw voetbalteam om dit WK voor te juichen!

Nederlandse voetbalfans hebben niet veel om voor te juichen deze zomer, nu het Nederlands elftal niet meedoet aan het WK dat morgen in Rusland van start gaat. Bij gebrek aan een eigen team om voor te juichen, helpen we je echter graag aan een alternatief.

Om de voetbalpret de komende maand toch niet helemaal aan je voorbij te laten gaan, heeft zoekmachine Kayak een online tool ontwikkeld om te helpen bij het vinden van een nieuw team om voor te juichen. De Kayak Matchmaker vraagt je onder andere naar de manier waarop je een eventuele winst zou vieren, welke kleuren je wilt dragen en wat je graag eet tijdens een wedstrijd. Deze gegevens worden geanalyseerd en “tadaa”: het land waar jij voor zou moeten juichen (met als belangrijkste reden dat het volgende WK daar plaatsvindt) is bekend. 

Mocht je toch niet zo veel voelen voor het team dat uit deze tool kwam, zijn er andere manieren om je over te laten halen. Zo deden de president van IJsland en zijn vrouw al een enthousiaste oproep om inwoners van andere landen bij hun team te krijgen. En IJsland heeft nu zelfs een specifieke oproep aan Nederlanders gedaan om zich bij hun kleine landje te voegen (omdat we beide iets met wind hebben…?):

Het Wereldkampioenschap voetbal begint morgen in Rusland, dus je hebt nog maar even om een keuze te maken! 

Openingsbeeld: South_agency / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram