Vier Valentijnsdag op deze perfecte bestemmingen voor elk type stel

Redactie Lonely Planet

Chocola, rozenblaadjes op het bed, zachte zandstranden… gaap! Jullie liefde is uniek dus die clichés van Valentijnsdag hebben jullie niet nodig. Hier moet je heen voor een perfecte Valentijnsdag.

Krabi, Thailand

Voor: adrenalinejunkies

Zitten jullie niet te wachten op een diner bij kaarslicht en een spabehandeling? Ga dan naar Krabi, aan de zuidkust van Thailand, voor een spannend avontuur. In een paar dagen kun je hier grotten afspeuren, ziplinen door het bos, kanoën, door de jungle trekken en op quads rijden. Begin met een klim de kalkstenen kliffen op, voor uitzicht op Railay Beach (als je naar beneden durft te kijken) of verken de bosroute richting Tiger Cave Temple – je kunt altijd aan het eind van de dag nog neerploffen op het strand.

Heldere sterrenhemel boven de vulkaan Mauna Kea op Hawaï | Foto: JTSorrell/Getty Images

Hawaï

Voor: amateurastronomen

Het universum is gigantisch, en toch hebben jullie elkaar gevonden. De heldere luchten van Hawaï zijn de perfecte plek om je plaats in de kosmos te overdenken, of jullie nu dromers zijn of gepassioneerde astronomen. Ga naar de vulkaan Mauna Kea voor een onvergetelijke sterrenhemel.

Venetië, Italië

Voor: Cultuurliefhebbers

Voor stellen die dol zijn op rolspellen kan er niets tippen aan een gemaskerd bal. Het meest decadente carnaval ter wereld vindt elke februari plaats te midden van de vergulde koepels en kanalen langs de Venetiaanse piazza’s. Zet een Venetiaans masker op, doe je mooiste outfit aan een geef je over aan de hedonistische sfeer. Je ziet gondolastoeten, elegante historische kostuums en theater in de buitenlucht, allemaal een opmars voor het niet-te-missen Gran Ballo delle Maschere (het Grote Gemaskerde Bal).

De woeste wildernis rondom Cradle Mountain op Tasmanië | Foto: offlines/Getty Images

Tasmanië

Voor: escapisten

Verliefde einzelgängers doen er goed aan om tijdens Valentijnsdag de wandelschoenen onder te binden en de ruwe wildernis van Cradle Mountain National Park op te zoeken. Zelfs een wandeling van een halve dag laat je de afgelegen schoonheid van de Australische eilandstaat al zien, maar als jullie ervaren wandelaars zijn, neem dan de uitdagende Overland Track. Met het starre silhouet van Cradle Mountain op de achtergrond en om je heen niets dan kilometers aan lage begroeiing en spiegelende meren lijken jullie werkelijk het enige stel op de hele wereld.

Portland, Oregon

Voor: speciaalbierlovers

Als rozen en rode wijn niets voor jullie zijn, ga dan naar Portland: het centrum van bier in Amerika. Het eigenzinnige Portland is al decennialang de hoofdstad van het speciaalbier; met de hoogste concentratie brouwerijen in de wereld heb je hier keuze zat. Als je veel wil proeven, ga dan op een brouwerijtour met de bus. Maar ook te voet kun je er genoeg bezoeken, begin bij de lokale favoriet Hair of the Dog.

Openingsfoto: AleksandarNakic/iStock