Vier je droombruiloft voor maar €100 in dit Italiaanse kasteel

Redactie Lonely Planet
Vier je droombruiloft voor maar €100 in dit Italiaanse kasteel

Je bruiloftsfeest of verjaardag vieren in een sprookjesachtig kasteel lijkt misschien een beetje onbereikbaar, maar in dit kleine dorpje in Italië is het echt mogelijk zonder dat al je spaargeld in een keer op is. 

Roccascalegna is een dorp in de provincie Chieti in de regio Abruzzo. Het dorp is klein, met een bevolking van ongeveer 1200 mensen, maar het heeft wel een eigen kasteel; het middeleeuwse kasteel van Roccascalegna. Het staat bekend als Het Kasteel in de lucht, vanwege de ligging op een rotsachtige klif die uitkijkt over de vallei die van de Apennijnen tot de Adriatische Zee loopt. Het adembenemende landschap was in 2015 het decor voor de film Tale of Tales met Salma Hayek en Vincent Cassel.

Nu biedt de burgemeester van Roccascalegna het kasteel aan voor privéceremonies en evenementen voor de symbolische prijs van € 100. Het kan dienen als locatie voor bruiloften tot vergaderingen in de ruimtes, van de torens tot de kerkers. Het personeel kan een catering regelen van lokale gerechten om de culinaire specialiteiten van de regio beter te kunnen waarderen.

Volgens de burgemeester heeft het initiatief het doel het dorp op de radar te zetten voor mensen die op zoek zijn naar unieke plekken en zo wat meer inkomsten naar het gebied brengen. De prachtige architectuur is niet het enige dat het kasteel te bieden heeft, volgens het personeel en lokale verhalen is er ook de geest van een baron uit de 17e eeuw die door zijn gangen rondspookt.

Als je contact wilt opnemen met het kasteel van Roccascalegna, kan dat via de officiële website.

Openingsbeeld: ROMAOSLO/ iStock


Volg Lonely Planet op Instagram