Vier hippe vintagemarkten

Jasmijn Wijnbergen

Hip, retro en uniek. Over de hele wereld zijn vintagemarkten te vinden waar je de leukste vintage jassen, sieraden en kleding kunt kopen. Dat niet alleen, de markten zijn ook nog eens erg gezellig en hebben daarom een geweldige aantrekkingskracht. Lonely Planet zet de hipste en gezelligste vintagemarkten op een rij.

Le marche aux Puces, Parijs

Waar anders dan in Parijs vindt je de leukste vintage hebbedingentjes? In Saint-Ouen, in het noorden van de stad, vind je op zaterdag, zondag en maandag Le Marche aux Puces: een van de grootste antiekmarkten ter wereld. Deze overdekte markt is opgedeeld in maar liefst vijftien marktjes die elk hun eigen sfeer en expertise hebben. Je vindt er alles, van opgezette dieren tot spullen uit de Tweede Wereldoorlog.

Portobello Road Market, London

Van etenswaren tot vintage kleding- op de Portobello Road Market in het Londense Notting Hill is het te vinden. Het is een dagelijkse markt die vooral op vrijdag en zaterdag druk wordt bezocht. In de marktstraatjes kun je lekker rondstruinen, straatartiesten zien optreden en zowel tweedehands kleding als ontwerpen van jonge, nieuwe designers bewonderen.

Flea Market in Mauerpark, Berlijn

Éen van de hipste markten in Berlijn is de bruisende vlooienmarkt in het Mauerpark, waar zowel toeristen als locals te vinden zijn. Of je nou op zoek bent naar vintage tassen, meubels of LP’s, nagenoeg alles is aanwezig. De drukbezochte markt staat er elke zondag, met uitzondering van feestdagen.

Park Slope Flea Market, New York

De Park Slope Flea Market is een relatief rustige vintagemarkt in het vrijwel altijd drukke New York. Op deze markt vind je misschien niet altijd wat je zoekt, maar er heerst een zeer gemoedelijke sfeer. Je kunt er heerlijk rustig van je zaterdagochtend genieten, om je vervolgens weer in de drukkere toeristische omgevingen onder te dompelen.

Lees hier nog meer over de vlooienmarkt in Mauerpark. 

Openingsbeeld: Encrier / iStock