Vier Harry Potter dag in het huisje van Hagrid

Redactie Lonely Planet

In het Engelse North York Moors is een vakantiehuisje beschikbaar dat geïnspireerd is op het huis van Hagrid. Voor Internationale Harry Potter Dag verwelkomt “The Ground Keeper’s Cottage” vanaf vandaag haar eerste gasten.

Het huisje telt drie ronde kamers met lage plafonds en scheve glas-in-lood ramen, passend bij het maffe uiterlijk van Zweinstein. Rondom het huis liggen velden die leiden naar de kust van Yorkshire, waardoor het ook voor huisdieren (die toegestaan zijn) een perfecte locatie is. Het huisje ligt bovendien 10 minuten van het treinstation waar een paar van de beroemdste scenes uit de Harry Potter-reeks zijn gefilmd.

Het rustieke decor van de woonkamer. Foto: Charlotte Graham

Het decor is rustiek, met potten, pannen en lantaarns hangend van het schuur-achtige plafond. Daarnaast vind je binnen een 17e-eeuwse kist, een ouderwetse veren pen en een inktpot. Eigenaresse Carol Cavendish, zelf groot Harry Potter fan, hoopt dat haar gasten gaan speuren naar alles wat in het huis te vinden is. ‘Je moet echt op onderzoek uit gaan in het huis. Ik vind het een leuk idee dat mensen constant nieuwe dingen zullen ontdekken’, aldus Cavendish.

De slaapkamer heeft een tweepersoonsbed met daarnaast een hoogslaper die gevormd is uit houten balken. De badkamer geeft een geheel ander gevoel. Cavendish: ‘In de films zie je Hagrid’s badkamer niet, waardoor ik daarvoor inspiratie heb gehaald uit het “Ministerie van Toverkunst”, met muurtegels in de stijl van het Ministerie.’ De wasbak is gemaakt van een oud eiken vat, en het vrijstaande bad van koper.

De slaapkamer. Foto: Charlotte Graham

Carol’s familie kocht het North Shire-landgoed negen jaar geleden en hebben sindsdien gewerkt aan hun eigen sprookjeswereld. Op het landgoed vind je ook andere bekende huisjes, zoals “Potts Corner”, met een ronde voordeur en grasdak, geïnspireerd op het Hobbit-huis uit de Lord of the Rings. Ook kun je overnachten in de ‘Storybook Cottage’, inclusief een Narnia-kledingkast die leidt naar een geheime slaapkamer.

Vanaf €227 overnacht je in een van de unieke vakantiehuisjes. Meer informatie vind je op de website.

Harry Potter fan? Dit vliegveld is omgetoverd tot een Harry Potter wonderland.

Openingsbeeld: Charlotte Graham